Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.06.2023 00:12

Semnal din Dâmbovița:


A A

Pensionarii nu mai vor tichete gratuite pentru călătoriile CFR

Pensionarii nu mai vor tichete gratuite pentru călătoriile CFR

La ultima întrunire a Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița cu reprezentanții Instituției Prefectului, membrii organizației au ridicat o serie de probleme cu care se confruntă pensionarii. Printre altele, cei aflați în Consiliul Județean al Peroanelor Vârstnice au ridicat și problema tichetelor pentru pensionari, pentru călătoriile cu trenul.

Aceștia spun că tichetele sunt inutile, deoarece sunt foarte puțini pensionari care le și folosesc. Astfel, reprezentanții vârstnicilor din Dâmbovița au propus ca numărul acestor tichete să se restrângă, iar banii să fie realocați către o altă formă de sprijin, care ar fi mult mai utilă pentru pensionari. Prin vocea președintelui organizației județene a pensionarilor, Gheorghe Popa, vârstnicii le cer guvernanților să se gândească la o altă modalitate ca seniorii României să fie ajutați.

„Avem un număr de tichete de călătorii pe CFR, care sunt plătite absolut degeaba. Toți de la această masă le primim. Să spună cineva de aici dacă le-a și folosit. Vă spunem noi că nu le folosește niciun pensionar. Poate doar în cazuri excepționale. Noi am mai discutat această problemă în întrunirile noastre și am zis mereu că acestea ar trebui transformate într-un alt venit pentru pensionari”, a transmis președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa.

Prefectul județului, Claudia Gilia, i-a asigurat pe vârstnici că această problemă va fi  transmisă către Guvernul României, pentru a fi găsită o altă modalitate ca pensionarii să fie sprijiniți. „Într-adevăr, această măsură nici mie nu mi se pare una foarte utilă. Ar trebui să se transforme într-o altă formă de sprijin resursele financiare de aici”, a fost răspunsul Claudiei Gilia, prefect al județului Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Reabilitarea infrastructurii rutiere din Runcu
Progrese de amploare pentru trei investiții din comuna Raciu
„Valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca”
Salariații din industria de Apărare respectarea promisiunii Guvernului
„Anul acesta vor fi 200 de gospodării abonate la gaze”
Regenerarea pădurilor în Dâmbovița
Atragerea investițiilor publice și private, preocuparea permanentă a autorităților locale
248 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Ghid de facilități fiscale
699 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)

A se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, de pe la mijlocul lui noiembrie 2023. Ne oferă, dacă nu avem mintea năucă, ci gata să facă un minim efort de a înțelege „mersul lumii”, o perspectivă a unui orizont geopolitic de pe care s-a ridicat un colț al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale