Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.09.2021 00:18

La CAR Omenia Târgoviște,


A A

Pensionarii de la sate, „campionii” împrumuturilor

Pensionarii de la sate, „campionii” împrumuturilor

*„Orașul a mers mai slăbuț, le este teamă oamenilor să se împrumute. Se mai întâmplă un fenomen, foarte mulți pensionari și-au făcut fondul și iau la nivelul fondului pentru că le este teamă să mai vină cu giranți, le este teamă să nu li se întâmple ceva, pentru că am avut și situații când a murit și titularul... și girantul”

 

Explozie de împrumuturi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Târgoviște! Solicitările au intrat pe o pantă ascendentă începând cu sfârșitul lunii iulie, vârful fiind atins în luna august, când foarte mulți dintre dâmbovițenii plecați la muncă în străinătate s-au întors acasă în concedii. Președintele CARP OMENIA Târgoviște, Elena Chițu ne-a declarat că pensionarii din mediul rural sunt ,,campionii” împrumuturilor mari, spre deosebire de cei din rural care sunt mai rezervați la accesarea creditelor sau de regulă cer împrumuturi mai mici, la nivelul fondului pe care îl au.

,,Foarte mulți dintre pensionarii noștri fac împrumuturi pentru copii, ca să-i ajute pentru diverse lucruri. În luna august au fost foarte mulți dintre cei care au venit din străinătate... să-și termine construcțiile deja începute. Am avut foarte multe împrumuturi și împrumuturi mari, majoritatea pentru copii, să termine o casă, un interior, să cumpere o mașină, diverse... Mă refer la cei care sunt mai înstăriți pentru că avem și necăjiții care iau la nivelul fondului. De vreo trei săptămâni orașul a mers mai slăbuț, în schimb, ruralul, cei de la sate au mers foarte bine. Din luna august, dar și acum la început de septembrie avem un număr foare mare de cereri de împrumut. De exemplu, vinerea trecută am dat peste 10 miliarde numai la sate, în afară de ceilalți din oraș. Orașul a mers mai slăbuț, le este teamă oamenilor să se împrumute. Se mai întâmplă un fenomen, foarte mulți pensionari și-au făcut fondul și iau la nivelul fondului pentru că le este teamă să mai vină cu giranți, le este teamă să nu li se întâmple ceva, pentru că am avut și situații când a murit și titularul... și girantul. Am un caz acum, a decedat titularul împrumutului, dar nu ajungem la Tribunal, pentru că are un fiu. Se pot întâmpla și astfel de cazuri... Foarte mulți din oraș fac împrumuturi la nivelul fondului. Am avut o doamnă care avea 11.600 lei fond și atât a vrut împrumutul, plătibil într-un an pentru că este dobânda doar de 3%. Într-adevăr a fost o avalanșă de solicitări. În primăvară a fost mai slăbuț și datorită pandemiei. Dar acum este altfel, au început și școlile. Avem multe bătrâne care iau împrumuturi pentru a-și cumpăra lemne  de iarnă. Foarte mulți de la țară iau și lemne, în afară de gaze, pentru că se gândesc că vine iarna și nu știu ce iarnă va fi, ca să aibă cu ce să se încălzească, să consume mai puține gaze. Deci am avut foarte multe împrumuturi și cu sume mari”, ne-a declarat președintele CARP OMENIA Târgoviște, Elena Chițu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Iluminat festiv și spectacol de lasere
Ziua Națională a României - 1 decembrie a fost sărbătorită și la Târgoviște
În ziua Marii Uniri, mai dezuniți ca oricând!
Modernizări capitale în infrastructura școlară
Slujire arhierească la catedrala din Târgoviște
Produsele alimentare de sărbători, în colimatorul Instituției Prefectului
Vino de 1 Decembrie la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”!
Încrederea într-un Guvern (II)
Sărbători de iarnă, în vremuri de pandemie
Evadat de la Penitenciarul Găești!
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

În ziua Marii Uniri, mai dezuniți ca oricând!

Orice ar spune unii, și fac vorbire despre „patrioții de serviciu”, sau mai exact, de „optimiștii păguboși”, sentimentul public covârșitor este că (și  sondajele o spun fără nici o îndoială) „țara merge într-o direcție greșită” și că „războiul româno-român” pare a nu se mai sfârși. Nu mai suntem „uniți în cuget și simțiri”, ca în acele ore astrale... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale