Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.06.2022 00:14

Cuvântul care zidește


A A

Pe calea sfințeniei!

Marele praznic al Pogorârii Sfântului Duh, praznicul întemeierii Bisericii, a adus și aduce bucuria și bogățiile revărsării luminii sfințitoare peste Apostoli și peste toți aceia cărora vor duce mesajul și fapta Evangheliei. Sfântul Duh a sfințit pe Fecioara Maria, pe ucenicii Domnului și pe urmașii acestora. El a aruncat sămânța sfințeniei în sufletele oamenilor și ridică din ei cununi de flori pe pieptul și grumazul Bisericii.

            Sfinții au fost și sunt eroi ai Duhului Sfânt în viața pământească pe care o înfrumusețează și o întăresc luptând contra răului de tot felul. Ei sunt vitejii Bisericii, pe care o slujesc, o împodobesc și o înalță prin gânduri, cuvinte și fapte de credință, de dreptate, de bunătate, de dragoste, de curățenie, de răbdare, de smerenie, de veghe și luptă continuă pentru desăvârșire.

            Ei mărturisesc neîntrerupt și pretutindeni pe Dumnezeu, în toate situațiile, cu toată căldura unei râvne mereu aprinse și biruind toate piedicile. Ei prin credință au biruit, au făcut dreptate, au dobândit făgăduințele, au astupat gurile leilor, au stins puterea focului, au scăpat de ascuțișul săbiei.

            Sfinții au fost și sunt prețuiți de oameni prin cinstirea care li se aduce și prin bisericile și mărețele catedrale ce s-au ridicat și se ridică în amintirea lor. Unii dintre ei au lăsat opere nepieritoare de teologie, de filosofie, de desăvârșire duhovnicească, de liturgică, de oratorie, de știință, de artă literară, de educație. Alții au creat școli, spitale, așezăminte de asistență socială și au luptat împotriva robiei, a exploatării, a urii și a războiului, încercând să facă din cetatea pământească o cetate cerească. Mulți dintre ei au luat parte la sinoade ecumenice și locale, contribuind prin credința și ascuțirea minții lor la lămurirea și formularea adevărurilor de învățătură ortodoxă. Unii dintre ei și cei mai fericiți, au văzut față către față pe Domnul nostru Iisus Hristos și au fost cu El în timpul petrecerii Sale pământești, ca Sfântul Ioan Botezătorul și Sfînții Apostoli.

 

Pr. Gambă Ovidiu, Parohia Sf. Dumitru din Târgoviște

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Pensionarii cer mărirea pensiilor la nivelul inflației
Camera de recoltare la Centrul de Transfuzii a fost extinsă!
Deschiderea temporară a DJ 714
Liste de așteptare pentru cardurile valorice destinate donatorilor
Angajații M.A.I. vor veghea la buna desfășurare a activităților prilejuite de Sărbătoarea Solemnă a Sfântului Ierarh Nifon
Sărbătoarea Sf.Ierarh Nifon, supravegheată de pompierii dâmbovițeni
Acțiune a polițiștilor de imigrări pentru prevenirea și combaterea muncii ilegale a străinilor
Cod Galben de ploi și inundații în Dâmbovița
Polițiștii dâmbovițeni sunt 24 din 24 de ore la datorie
Polițiștii, informări antidrog la Paintball


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cui îi aparține România?

George Coandă


Vreți un răspuns pe bune? Iată-l: în nici un caz ăstora care sunt români. De-a lungul atâtor ani de când tot dau cu subsemnatul pe editoriale, am mai spus câte ceva pe această temă, dar, de data asta, întrebarea am pus-o oablă pentru că, așa cum arată România, simțeam o amarnică nevoie s-o spun.

Vedeți, după zavera aia din... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale