Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.08.2019 00:22

La Târgoviște, în paralel cu celelalte lucrări de modernizare a centrului municipiului,


A A

Parcul Mitropoliei intră în reabilitare

Parcul Mitropoliei intră în reabilitare

*O parte importantă a proiectului o ocupă restaurarea ruinelor existente, marcarea zidurilor vechilor chilii, marcarea beciurilor palatului mitropolitan de pe partea de vest și protejarea lor la partea superioară cu zidărie de piatră

*Se va proceda, totodată, la desfacerea integrală a pavimentului existent și la realizarea unui pasaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței ce va fi destinat circulației pietonale

 

Ștefan Khalil


 

Încă o veste bună pentru târgovișteni: primarul Cristian Daniel Stan a anunțat, zilele trecute, că și Parcul Mitropoliei va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare! După ce, la finalul lunii iulie din acest an, au debutat lucrările de reabilitare a Pieței Tricolorului, o altă locație din zona centrală urmează să fie modernizată. Astfel, potrivit edilului Cristian Daniel Stan, în această săptămână va fi lansată licitația în vederea contractului de execuție de lucrări pentru proiectul de ,,Reabilitare și modernizare Parcul Mitropoliei’’ din municipiul Târgoviște.

 

Acest nou proiect de investiții presupune restaurarea ruinelor existente, iar pentru punerea în valoare și protejarea acestora, se va face zidărie din piatră la partea superioară, consolidarea sau marcarea ruinelor pe o altă cotă mai ridicată, (cele care necesită acest lucru), marcarea zidurilor vechilor chilii, marcarea beciurilor palatului mitropolitan de pe partea de vest, dar se va realiza și protejarea lor la partea superioară cu zidărie de piatră. Va fi refăcut și turnul principal de acces în incintă, vor fi reconstruite zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei, iar fântâna veche va fi marcată în teren.

 

De asemenea, primarul Cristian Daniel Stan anunță că vor fi amenajate căile de acces. În același timp, se va proceda la desfacerea integrală a pavimentului existent și la realizarea unui pasaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței ce va fi destinat circulației pietonale. Vor mai fi construite și un loc de joacă pentru copii și paviment fără rosturi, precum și spațiul destinat mersului pe role și pe skateboard. Se vor construi căi de acces în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri, destinat persoanelor cu dizabilități, bicicliștilor, cărucioarelor cu copii și așa mai departe. Spațiul verde se va extinde și se va înfrumuseța, cu plantații înalte (8-10m – aliniament cu platani), vegetație medie (4-6m, plantație de magnolii) sau vegetație joasă (gazon și amenajări florale).

 

Pe lângă toate acestea, fântânile arteziene vor fi reconstruite, vor fi modernizate toate rețelele edilitare (apă, canalizare, electricitate etc.) și se va asigura dotarea cu mobilier urban modern și de înaltă calitate (băncuțe, coșuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane, etc.) care să satisfacă condițiile de confort, durabilitate si estetică.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Slalom cu proiectul drumului Moreni-Târgoviște-Niculești
Așa moare o țară și un neam
Investițiile cu bani de la Guvern, sub lupa CJD
Automecania Moreni tânjește după Transportorul românesc
Luna aceasta vor fi reluate lucrările la Centură
Un fake-news nuclear
Finanțări masive prin Fondul de Dezvoltare și Investiții
25 de frigidere donate de ARCTIC școlilor din Dâmbovița
Disperarea unei umilințe
Plata salariilor depinde de rectificarea Guvernului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Așa moare o țară și un neam

Cu riscul de a mă repeta, dar o dramatică și halucinantă realitate românească nu-mi dă pace s-o fac, iată-mă-s luând pixul, și de asta dată transformându-l într-un bisturiu intrând într-o cangrenă care a cuprins letal această țară care-și pierde, pe zi ce trece, starea morală.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale