Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.02.2020 00:10

O viață pentru sport


A A

Ovidiu Rizescu, legenda din Glodeni

Ovidiu Rizescu, legenda din Glodeni

❚ Venerabilul profesor a fost copleșit de emoții auzind comentariile pe care foștii elevi sau prieteni le-au transmis pentru acesta. După 46 de ani petrecuți la Școala din Glodeni, acesta este privit acolo ca o legendă vie ❚ „Handbalul e singurul sport din județ unde vin toate centrele, pentru că sunt mulți care au aderat la handbalul din Dâmbovița, vin la etapele județene” ❚ „Mă doare sufletul că sunt din ce în ce mai puțini cei care vin la handbal, nu prea mai sunt copii. Pe noi ne-au însoțit mulți specialiști din corpul didactic la competiții” ❚ „Ar trebui să se facă o oră sau două de ansamblu sportiv, eu am beneficiat de acest lucru. Ar trebuie să fie competiții separate pentru mediul sătesc, cum erau înainte”


COSMIN SAVA

 


 

Într-un județ măcinat de scandaluri și orgolii, puține sunt personajele sportive care se bucură de apreciere din partea majorității iubitorilor acestui fenomen. Ovidiu Rizescu face parte din această categorie, iar rezultatele pe care le-a înregistrat, dar mai ales metodele de lucru și pasiunea arzătoare pentru munca prestată, au făcut ca foștii elevi să îi fie recunoscători pe viață. Invitat în ultima ediție a emisiunii Sport Show, de pe Columna TV, Rizescu a fost copleșit de emoții auzind comentariile pe care le-au transmis foștii elevi sau prieteni. După 46 de ani petrecuți la Școala din Glodeni, acolo unde este privit ca o legendă vie, Rizescu este implicat acum la Aninoasa, dar își mai face simțită prezența și la școala unde a făcut istorie.

„Am pisat cărămidă cu ciocanul și am făcut zgură pe un teren”

Profesorul Ovidiu Rizescu a vorbit despre greutățile pe care le-a întâmpinat la începutul carierei de profesor, dar și despre perioada mai puțin bună prin care trece handbalul dâmbovițean. Acesta a venit cu soluții pentru a încerca să resusciteze unul dintre cele mai iubite sporturi din județ. „Când am ajuns eu acolo, se construia școala nouă, iar la primele ore împreună cu elevii am pisat cărămidă cu ciocanul și am făcut zgură pe un teren care era cu un pământ. Am adus lemne, am făcut porți, au fost multe lucruri de făcut. Mă bucur mult pentru cei care au reușit în carieră. Handbalul e singurul sport din județ unde vin toate centrele, pentru că sunt mulți care au aderat la handbalul din Dâmbovița, vin la etapele județene. Nu avem decât două școli care au săli de sport și care vin permanent la handbal, e vorba de Bucșani și Răzvad, sunt singurele cu săli mari și vin la handbal. Mai vin Glodeni, Jugureni, Petrești, Corbii Mari, Doicești, Școala 2 Târgoviște, care nu au săli de sport regulamentare. Liceul 4 din Târgoviște, care are clase de handbal, nu are sală de sport în care să se poată face handbal, dar sunt săli în orașe care nu au tradiție în handbal”.

„Mă doare sufletul”

„Mă doare sufletul că sunt din ce în ce mai puțini cei care vin la handbal, nu prea mai sunt copii. Pe noi ne-au însoțit mulți speciali ști din corpul didactic la competiții, altfel erau văzuți elevii la competiții și la ore, profesorii făceau mediații gratuite cu sportivii, pentru a-i aduce la un nivel bun. S-ar putea face ceva, în primul rând ar trebui să se facă și spun asta pentru Inspectoratul Școlar. Ar trebui să se facă o oră sau două de ansamblu sportiv, eu am beneficiat de acest lucru. Ar trebuie să fie competiții separate pentru mediul sătesc, cum erau înainte, dar acum nu se mai fac. Se fac amestecat, sportivi legitimați cu cei nelegitimați, e foarte rău, pentru că am ajuns să avem la etapele de zonă doar două județe”, a transmis legenda Ovidiu Rizescu.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dani Popa s-a izolat la Pietroșița
Lupta pentru promovare e echilibrată la Promoție
Salariații MTS vor salarii întregi
Fără vești de la volei
Ancuța Stoenescu, despre amânarea Jocurilor Olimpice
Multe echipe în lupta pentru evitarea retrogradării
Cine ar promova acum în Liga a IV-a?
Chindia va pierde mulți jucători
"Noua Chindie - Chindia Târgoviște"
Cum gestionează cluburile criza provocată de coronavirus


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Conferința pentru viitorul UE, la ceasul realității

Nu am vrut să îmi exprim ideile în timpul acestei perioade, dar videoconferința miniștrilor afacerilor europene din 24 martie 2020 m-a convins. S-a ajuns la un acord politic privind lansarea negocierilor de aderare cu Albania și Republica Macedonia de Nord.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale