Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.07.2022 00:18

Prin Arhiepiscopia Târgoviștei,


A A

Olimpici dâmbovițeni în tabăra de la Mănăstirea Peștera

Olimpici dâmbovițeni în tabăra de la Mănăstirea Peștera

18 elevi care au participat la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Religie și la Olimpiada Națională Interdisciplinară de Limba și Literatura Română și Religie „Cultură și spiritualitate românească", au plecat, luni, 18 iulie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon,  în tabăra de vară oferită de Arhiepiscopiei Târgoviștei la Centrul Misionar de la Mânăstirea Peștera Ialomiței.

Programul taberei va fi coordonat de Pc. Pr. Adrian Rada – Directorul Centrului Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviște, și de Pr. prof. Bogdan Stana – preot spiritual și profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște, și va include: sesiuni de comunicări pentru autocunoaștere și dezvoltare personală, drumeții montane la monumentele naturale ale Bucegilor – Peștera Ialomiței, Lacul Bolboci, Cheile Tătarului, Sfinxul și Babele, jocuri și concursuri de cultură generală, de abilități practice, activități recreative în aer liber, foc de tabără, dar și momente duhovnicești care să susțină formarea tinerilor în spiritul valorilor creștine autentice.

În perioada următoare, Arhiepiscopia Târgoviștei va oferi o tabără de vară și tinerilor care fac parte din grupa de cateheză de la Parohia Butoiu de Sus, Protoieria Găești, care a obținut locul I, la nivel eparhial, la Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea".

Seria de tabere de vară pentru tineret organizate de Arhiepiscopia Târgoviștei, se înscrie în programul eparhial prin care Înaltpreasfinția Sa premiază elevii dâmbovițeni pentru performanțele lor educaționale. Acest demers va continua în zilele de 10 și 11 august, cu prilejul ceremoniilor religioase și culturale de la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, dedicate sărbătoririi Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, cel dintâi sfânt canonicat la noi, la români.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei TârgovișteiComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Tezele ar putea să fie eliminate de tot din programă”
Pescuirea minunată
Infrastructură sportivă și educațională în dezvoltare la Raciu
Inspectorul școlar general, despre bursele de studii la clasa a V-a
Răvășitul oilor, la mare căutare și în acest an
Răvășitul oilor, „unul dintre festivalurile emblemă ale județului Dâmbovița”!
Inspectorul școlar general, despre proiectul pilot al evaluării digitalizate
Sfânta Cruce - nădejde spre mântuire
Proiectul Erasmus "Science is cool"
Sesiuni de informare pentru elevii de gimnaziu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Valorile în care credem

Desigur, a discuta despre valori pare ceva banal, într-o lume în care sursele de informare ne invadează parcă prea mult viața. De multe ori, cuvintele seci ocupă spațiu public, iar fără să ne dăm seama preluăm automat expresii pompoase, fără a le trece suficient prin filtrul gândirii personale.

Teoretic, într-o lume utopică, avem anumite valori care ne veghează existența. Astfel, putem să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale