Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.02.2022 00:14

Cărți. Idei. Sensuri


A A

O surprinzătoare scriitoare transatlantică

O surprinzătoare scriitoare transatlantică

Corespondent extern al „Jurnal de Dâmbovița”, cândva chiar talentat redactor în redacția acestui cotidian, Daniela Cupșe Apostoaei este de câțiva ani buni locuitoare a „țării frunzei de arțar” unde, cu celeritate, s-a impus drept o jurnalistă și scriitoare de succes. O dovadă grăitoare în acest sens este și faptul că, acum, o regăsim în caseta redacțională a prestigioasei publicații „Repere literare”, revistă, așa cum se recomandă în subtitlu, de cultură românească editată în marea metropolă Montreal.

Poetă cu har, iat-o acum pe Daniela Cupșe Apostoaei și în postura de dedicată scriitoare pentru copii. Argumentul forte este volumul bilingv de povestiri „Chopi and King Samovar / Chopi și Regele Samovar”, apărut sub auspiciile Tablo Pty Ltd, ilustrat sugestiv de Andreea Hozan. Cum autoarea este nu numai o scriitoare în deplină afirmare, ci și o mamă pentru care copiii săi constituie un univers al curiozității întru descoperirea lumii, de bună seamă că, pentru a răspunde și cu iubire maternă, și cu tact pedagogic empatic, a hotărât să spună povestea băiețelului ceșcuță Chopi din orașul Naharan din legendara țară a regelui samovar Takumi.

Și a spus-o cu farmec, cu multe momente de suspans, ținându-i pe cititorii de-o șchioapă, sunt sigur, cu sufletul la gură. Este o poveste în care binele învinge, spre bucuria micilor cititori, și în care povestitoarea a pus la bătaie o imaginație bogată și surprinzătoare. Și, spre lauda ei, povestea lui Chopi n-a spus-o într-o carte... virtuală, ci pe hârtia tipărită, autoarea înțelegând că numai dacă citești o carte, ai parte de tainele cunoașterii, mai ales dacă, fiind dedicată copiilor, este și înzestrată cu atractive desene colorate „la temă”. Și, iată că, din îndepărtatul tărâm al Canadei, colega noastră Daniela Cupșe Apostoaei, ne-a dat încă un eclatant semn al devenirii sale scriitoricești.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Meditație la duminica Tuturor Sfinților
Muzeele dâmbovițene, în program de deratizare și dezinsecție
Sărbătoarea Rusaliilor în Arhiepiscopia Târgoviștei
Vernisajul expoziției elevilor de la Școala Populară de Artă "Octav Enigărescu"
Festivalul Babel 2023, program complet
Împlinirea făgăduințelor
Lucrările la noua sală de Sport a Universității „Valahia” au avansat
Redeschiderea Muzeului Scriitorilor Dâmbovițeni
Etapa națională Olimpiadei Tehnologiei Informației, la final
„Eroica”, la o lansare patrioticăPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Județul Dâmbovița - de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI (partea a III-a)

Și mulți au constatat această realitate și cu prilejul recentelor „Zile ale județului Dâmbovița”, zile în care am străbătut acest meleag de țară prin mai multe zări ale sale, prilej de a vedea la fața locului cum de la Potlogiul brâncovenesc și Găeștiul lui Gheorghe Zamfir, și „orașul aurului negru” Moreni, și Pucioasa, care păstrează încă amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale