Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.07.2022 00:11

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

O datorie de onoare

O datorie de onoare

O pasiune căreia i-am acordat mai bine de jumătate din viață, gazetăria sportivă rămâne dragă sufletului meu. Tare m-a bucurat și mult m-a onorat generozitatea domnului Ștefan (Fănel), fiul regretatului cronicar sportiv Mișu Avanu, care mi-a dăruit inestimabile colecții, lăsate moștenire de reputatul său părinte, declarat Cetățean de Onoare al Municipiului Târgoviște, post-mortem.

La rândul meu, le voi dona celor care își vor asuma inițiativa realizării unui muzeu al sportului târgoviștean sau, de ce nu, al clubului Chindia. Marele cronicar sportiv Mihai Dumitru (Mișu) Avanu a lăsat scris, cu litere de suflet, și un motto emoționant. „Aici e viața noastră, a foștilor sportivi ce am iubit sportul: fotbalul, ca pe noi înșine. Nu le despărțiți niciodată. E rugămintea unui om ce a slujit sportul o viață. Nu risipiți munca unui om, MIȘU AVANU”.

Acum e de datoria noastră, a celor care iubim sportul târgoviștean, dar și presa sportivă, să îndeplinim dorința unuia dintre cei mai importanți cronicari pe care i-a dat această urbe și să menținem vie făclia istoriei fotbalistice din Cetate.

Între timp, Chindia Târgoviște a debutat într-un nou sezon la nivelul Ligii 1, al patrulea consecutiv și al zecelea în total. Ar mai fi o dorință, mare dorință, ca echipa noastră fanion să revină acasă, pe stadionul care a găzduit multe meciuri memorabile și pe care au evoluat fotbaliști legandari ai urbei, dar și ai fotbalului românesc. Sau de unde au transmis cronici și reportaje jurnaliști de mare, mare valoare, cum a fost și regretatul Mișu Avanu.

 

 

Costin MihaiComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

La 5 minute de prima absolvire
Meciul adevărului pentru târgovișteni
Șansa lui Irinel
Revin multe echipe de tradiție
Să retractez? Niciodată!
Situație încordată la Chindia
Ghergu, atac la finanțatori
Cherchez rămâne un subiect fierbinte
Viață grea în această stagiune
Concluzii pripite


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Stabilitatea vine de la Berlin

Coaliția din fruntea Germaniei este stabilă și puternică, iar poziția liderului europeano-german Ursula von der Leyen este incontestabilă. Într-o simbioză perfectă cu Bruxelles-ul, Berlinul își exprimă deschis opinia despre extinderea Uniunii Europene sau despre relațiile comerciale cu alte continente, despre tot ce contează cu adevărat la nivel comunitar.

Germania are o voce puternică la... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale