Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.02.2020 00:25

Ieri, la Târgoviște, municipalitatea a anunțat...


A A

Noi investiții pe zona de infrastructură educațională

Noi investiții pe zona de infrastructură educațională

ȘTEFAN KHALIL


Ieri, municipalitatea târgovișteană a făcut o vizită în teren, la șantierul ce vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea Creșei Numărul 13 din municipiul Târgoviște. Stadiul lucrărilor este de 70%, iar acum se lucrează la fațade, la instalații și la alte obiective importante. În același timp, se lucrează și la reabilitarea corpului vechi al clădirii. Edilul Daniel Cristian Stan a mai confirmat că la același stadiu se află și lucrările de la Creșa 14, a municipiului Târgoviște, ambele unități de învățământ antepreșcolar își vor relua activitatea în condiții foarte moderne. ,,Ne aflăm la Creșa Numărul 13 din municipiul Târgoviște. Este vorba despre o investiție pe care administrația locală târgovișteană o derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală, un program care a adus foarte mulți bani municipiului Târgoviște, pe zona de investiții publice. Este o investiție de natură să contribuie la schimbarea, într-o măsură semnificativă a ofertei pe care această unitate de învățământ antepreșcolar o avea, pentru că noul imobil care se construiește, iată că depășește cu mult suprafața imobilului existent aici care reprezenta până acum Creșa Numărul 13. În afara acestei extinderi care este într-un stadiu de execuție de aproape 70%, în acest moment se lucrează la fațade, s-a lucrat în interior la instalații și așa mai departe. Tâmplăria este pusă într-o proporție semnificativă. În afară de lucrările la acest corp, se reabilitează integral și imobilul vechi, astfel încât să putem până la începutul verii, să finalizăm și acest obiectiv de investiții. Într-un stadiu similar se află și Creșa Numărul 14, de asemenea, și acest obiectiv de investiții, sperăm să-l putem finaliza până la începutul verii. În orice caz, din toamnă, aceste două investiții vor fi redat circuitului educațional în condiții foarte-foarte bune. Temperaturile ne permit să facem toate aceste lucrări și ne permit să devansăm destul de mult termenul contractual. Atât la Creșa Numărul 13, cât și la Creșa Numărul 14, termenul contractual va fi diminuat cu peste șase luni. Din câte știu, la Creșa 13, predarea amplasamentului s-a făcut undeva în luna februarie anul trecut. Suntem la un an și puțin de atunci, termenul inițial de execuție era de 24 de luni și putem să spunem că avem o devansare a termenului de execuție cu cel puțin șase luni’’ , a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Încep primele demersuri pentru o nouă parcare în municipiul Târgoviște!

Primarul Daniel Cristian Stan a mai anunțat în conferința de presă de ieri din teren că municipalitatea târgovișteană vizează să construiască și noi locuri de parcare în centru orașului. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, în perioada următoare vor fi demarate primele proceduri de expropiere a unui teren din proprietatea UPET, unde va fi construită o parcare, cu aproximativ 1000 de locuri de parcare. Cel mai probabil, la ședința de Consiliu Local de luna viitoare va fi aprobat proiectul de hotărâre prin care va fi expropiat terenul din proprietatea UPET. ,,O altă problemă pe care municipalitatea târgovișteană este pe cale să o rezolve. Este vizată zona parcărilor. În urmă cu aproximativ trei luni discutam despre posibilitatea ca administrația locală târgovișteană să preia teren de la UPET și să realizeze acolo niște investiții publice. Ei bine, am discutat deja cu colegii mei zilele acestea, am stabilit deja un culoar de expropiere pe ceea înseamnă o parte din terenul fostului UPET, undeva la aproximativ 18.000 de metri pătrați, unde vom avea și zona de acces cu drum din spre Stancu Ion și cu ieșire către Bulevardul I.C Brătianu, o parte și în fața fostei cantine a UPET-ului. (…) Vom realiza acolo o parcare. Suntem convinși că va fi o parcare undeva la 1000 de locuri și ne mai gândim ce investiții conexe putem să mai realizăm în acea zonă. Dacă nu va fi în ședința de Consiliu Local din această lună, cu siguranță, în ședința de luna viitoare, pe ordinea de zi vom avea declanșarea procedurii de expropiere, astfel încât, într-un an și jumătate, maxim doi, municipiul Târgoviște să poată beneficia de o parcare… vom vedea dacă va fi nu mai la sol sau va fi o parcare subterană sau supraterană. În orice caz, demarăm procedurile de expropiere pe modelul pe care l-am avut și pentru strada Neagoe Basarab, unde mai avem o procedură de expropiere. De asemenea, problema parcărilor din municipiul Târgoviște este abordată și de altă manieră, în sensul că prin proiectul care vizează modernizarea transportului public din municipiul Târgoviște, vom încuraja foarte mult utilizarea mijloacelor de transport, pentru că vom avea mijloace de transport foarte moderne, la cel mai înalt nivel, dacă ne referim la standarde de calitate. Este vorba de Mercedes-Benz, care este autobuzul anului și în Europa și putem să încercăm utiliza mai mult transportul în comun, în condiții foartefoarte bune, astfel încât zona centrală a municipiului Târgoviște care într-adevăr este o zonă destul de aglomerată și încep să fie probleme și pe zona de parcări, să poată să respire”, a mai completat primarul municipiului Târgoviște.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Locuințele Sagricom, deblocate!
Întreruperi de energie electrică programate
Reabilitarea pasajului rutier spre Aninoasa, aproape de final
Brandul de media sau chiar mai mult?
Ni se mută pădurile din țară
Dâmbovița, lovită de urgia naturii
Continuă lucrările de amenajare din zona parcului UM Gară
Cod Portocaliu în Dâmbovița
Achiziție importantă la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Privire, la distanță, din balcon


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Brandul de media sau chiar mai mult?

DAN LUCA


 

Activând în domeniul comunicării, cercetarea asupra evoluției presei europene m-a fascinat de ani de zile. Am considerat că este bine să ne exprimăm gândurile deschis, iar articolele precum ″Presa viitorului″ (din PR Romania) sau ″Jurnalistul Twitter și finanțarea sa″ au avut un impact plăcut la timpul lor.

 

De câteva săptămâni, în calitate de vicepreședinte al Grupului... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale