Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.09.2021 00:17


A A

Ne părăsesc marile valori

Ne părăsesc marile valori

...și noi, ignorându-le, ne dăm în vânt, ca năucii, după falsele valori care ne sufocă pe toate televiziunile, și nu numai. Iată, cutremurător, numai într-o singură zi, nefastă zi, duminică, 5 septembrie 2021, ne-au lăsat mai săraci sufletește doi uriași, unul al sportului, Ivan Patzaichin, celălalt al scenei românești, Ion Caramitru. Ni i-am amintit o clipă, poate unii dintre români au lăsat să le alunece o lacrimă pe-o pleoapă, iar mâine se vor pierde în uitare. Dumnezeu să-i aibă, întru odihnă veșnică, în paza Sa. Este trist, foarte trist, ne părăsesc marile valori și în urma lor, rămâne nu un gol, ci niște „găuri negre”, și, deocamdată, nu vedem cine le va lua locul. 

 

Dar ceea ce este extrem de grav, pe lângă nefericita uitare a marilor valori, care, de fapt, sunt valori ale identității noastre naționale, există și un curent puternic care a pătruns și pe meleagul românesc și... încurajează amnezia stămoșească. Este vorba de globalizarea neomarxistă. Care este obiectivul strategic al acestui curent? Tocmai uciderea identității naționale prin anularea memoriei istorice, și prin minimalizarea contribuției unor valori culturale și științifice (a se vedea, în ultima vreme, „cazul Paulescu”, Academia Română fiind obligată, pur și simplu, să renunțe la omagierea descoperitorului insulinei), dar și sportive și militare la evoluția identitară a României și locului lor creator în universalitate. Și ceea ce este asemenea unei molime care-i bântuie pe români, pe lângă asta de Covid-19, ține de pornirea lor mimetică de a lua în vrac tot ce văd prin Occident, pe nedigerate, de selectivitate nici vorbă, considerându-le ca pe propriile lor valori, chiar dacă, unele, sunt imorale. De bună seamă că unele valori europene sunt și universale dar, a se lua aminte, asta nu înseamnă că trebuie să le tratezi cu indiferență pe cele universale românești. Știți ce înseamnă această indiferență? A se uita pe sine însuți. Și vei dispărea din istorie. Deocamdată, să aprindem în sufletele noastre o candelă pentru marii plecați în eternitate duminică, o zi îndoliată pentru neamul românesc.

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

În ziua Marii Uniri, mai dezuniți ca oricând!
Încrederea într-un Guvern (II)
Încrederea într-un Guvern (I)
Un moment de răscruce politică
Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (II)
Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (I)
O trăim și pe-asta: bulgarii ne aprind becurile (!?)
Taxa pe lux...
Al cincilea val letal...
Inconștiență sau iresponsabilitate?
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale