Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.07.2022 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Moldovenii au ales! (II)

Moldovenii au ales! (II)

Desigur, Războiul din Ucraina influențează enorm aceste negocieri. Încă zona este foarte inflamată, iar spectrul aderării la UE, cu vulcanul rus în spatele casei, nu este prea plăcut.

Europa este în același timp la ceasul redefinirii, existând tot mai multe voci care doresc o reîmprospătare a proiectului. Desigur, Republica Moldova va privi cu mare atenție aceste dezvoltări, căci este important să urmărim ținta în mișcare a aderării.

O schimbare de atitudine în Republicã, de genul “forțele pro-ruse devin majoritare în Parlamentul de la Chișinãu”, vor îngheța orice pași în direcția integrării, adică mai pe românește o amânare a mecanismului de negociere. Nu trebuie să existe șovăială în direcția pro-eruropenã pentru a da șansa ca generația actuală de moldoveni să aibă țara lor în Uniunea Europeană. Aceasta este misiunea, la care trebuie să își aducă contribuția nu doar instituțiile, ci și întreaga societate moldovenească. Avem nevoie să avem implicate sectorul de afaceri, societatea civilă, academicul și presa pentru a conlucra la acest proiect istoric.

Mai este ceva de recomandat moldovenilor. Ajutați și alte țări să între în acest proiect european. Desigur poporul ucrainian, atât de greu încercat, dar și țările din Balcani. Uniunea European este completă cu toate aceste țări, iar tinerii din toate colțurile Europei merită această șansă. Europa nu trebuie să piardă această fereastră de oportunitate. Toți în UE !

 

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

O grevă care anunță marea furtună românească
Blocajul „rotativei” guvernamentale
Europa și America sunt cu noi!
Subconștientul european
Lumea între ciocniri de valuri (II)
Lumea între ciocniri de valuri (I)
Demență neomarxistă infantilă
Mecanism european 2024
Frica de… A.I.
Schimbarea sultanilor la AnkaraPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale