Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.05.2022 00:16

Semnal de alarmă tras de președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița


A A

Medicii de familie, puși la plata vaccinurilor neutilizate!

Medicii de familie, puși la plata vaccinurilor neutilizate!

*„Dacă se consideră că un vaccin nu l-ai făcut la timp și a expirat, ți se impută, iar pentru vaccinurile anticovid pe care nu ai reușit să le faci ți se impută 25% din ele”

 

De la 1 iulie 2022 vaccinarea anticovid-19  cade în sarcina exclusivă a medicilor de familie, aceasta urmând să intre în Programul Național de Imunizare! Până aici... totul și frumos! Numai că lucrurile sunt mult mai complicate pentru că medicii de familie vor fi puși să semneze niște contracte, la care încă se lucrează, prin care ar urma să fie penalizați și puși să suporte o parte din costul vaccinurilor rămase neutilizate. Acesta este semnalul de alarmă tras de președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu. Potrivit acesteia, în cazul vaccinurilor anticovid penalizarea ar fi de 25% din cele rămase neutilizate, asta în condițiile în care dorința de vaccinare anticovid nu prea mai există în România. 

„De la 1 aprilie 2022 s-a schimbat contractul și urmează să se schimbe și contractele pentru Programul Național de Imunizare, iar începând cu 1 iulie în acest nou contract sunt introduse și vaccinările anticovid la cabinetele medicilor de familie. Acolo sunt puse însă niște lucruri care nu par a fi pentru niște oameni care sunt conștienți, care sunt profesioniști, care lucrează de atâta timp și pentru care să cerem responsabilitate dar în același timp și respect. Spre exemplu, dacă se consideră că un vaccin nu l-ai făcut la timp și a expirat ți se impută.

Pentru vaccinul anticovid se penalizează 25% din ce nu se utilizează... Ori în condițiile în care vaccinarea anticovid în România, de 4 ani de zile, scade și flacoanele au 10 doze, mi se pare de-a dreptul lipsit de colegialitate să ceri unui medic de familie să facă, din cele 10 doze, 7,5 doze. Știți foarte bine că nu a existat dorință de vaccinare în ultimul timp... A scăzut treptat și scade în continuare... Mi se pare un lucru nedrept și lipsit de norme profesionale și chiar de respect față de noi”, a declarat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Șansa României (I)
Investiții ample în infrastructura educațională
Intervenții la limită ale pompierilor dâmbovițeni
Valul de caniculă aruncă în aer numărul urgențelor medicale
ANAF a rambursat TVA în cuantum de 2,78 miliarde lei,
Un bărbat de 36 de ani, reținut de polițiști
Dâmbovița, reprezentată la Comitetul European al Regiunilor
Petre Țuțea și adânca sa supărare... filozofică politică pe români
71,79% promovabilitate la Examenul de Bacalaureat
Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale