Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.07.2022 00:16

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a transmis...


A A

Măsuri contra caniculei

Măsuri contra caniculei

comunicat de presă

Având în vedere că pentru județul Dâmbovița a fost  emisă  o atenționare meteorologică care vizează disconfortul termic produs de temperaturile ridicate din zilele următoare, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița face apel la populație să respecte recomandările medicilor privind  măsurile de urgență care se iau în caz de caniculă:                                            

2)Pentru persoanele peste 65 de ani: -se încearcă crearea unui ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului; -hidratarea corespunzătoare cu apă plată, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe de preferință preparate în casă; -în alimentație va predomina consumul de fructe și legume proaspete cu proprietăți organoleptice corespunzătoare; -se vor evita deplasările în perioadele de vârf ale caniculei și staționările în locuri cu maximă aglomerație umană ; -menținerea cu rigurozitate a igienei personale prin dușuri frecvente; -persoanele care suferă de anumite afecțiuni își vor continua tratamentul conform indicațiilor medicului. Este foarte util ca în această perioadă, persoanele cu afecțiuni cronice  cardio-vasculare, hepatice , renale, pulmonare, de circulație, afecțiuni psihice, să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente.                               

3)Persoanele care prin natura activităților lor depun un efort fizic deosebit: -vor încerca dozarea efortului fizic în funcție de perioadele zilei , încercand  să evite efortul excesiv în orele de vârf ale caniculei; -se va asigura hidratarea corespunzătoare cu apă minerală, apă plată  sau apă cu proprietăți organoleptice corespunzatoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe; -este total contraindicat consumul de cafea, alcool  și tutun  în aceasta perioadă;                    De asemenea, informăm populația că în zonele urbane au fost stabilite punctele de distribuire a apei potabile și punctele de acordare a primului-ajutor.

 

Director Executiv, dr. Sorin Stoica

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Peste 3700 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Săptămână de foc pentru pompierii dâmbovițeni
Aspecte de bază privind REVISAL
Cursuri anti-drog pentru polițiști
Daruri pentru Azilul de la Bălteni
„Ziua de Curățenie Națională”
Jandarmii, acțiune de ecologizare de Ziua Muntelui
Rețeaua de gaze naturale, în așteptare
Creșterea numărului de infecții respiratorii
"Creșterea salariului minim nu va fi înțeleasă..."


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Valorile în care credem

Desigur, a discuta despre valori pare ceva banal, într-o lume în care sursele de informare ne invadează parcă prea mult viața. De multe ori, cuvintele seci ocupă spațiu public, iar fără să ne dăm seama preluăm automat expresii pompoase, fără a le trece suficient prin filtrul gândirii personale.

Teoretic, într-o lume utopică, avem anumite valori care ne veghează existența. Astfel, putem să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale