Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.01.2023 00:20


A A

Maia Sandu, de ce nu?! (II)

Maia Sandu, de ce nu?! (II)

Fanii i-au creat deja mitul (Alexandru Ioan Cuza redivivus, mai corect rediviva) iar neprietenii, bășcălios văzând-o ca pe un "Cuza în fustă"? Și ați ghicit că este vorba de președintele în funcție, delicata Maia Sandu, a Republicii Moldova/Basarabia, sau, după părerea unora "mica Românie", doamna beneficiind și de cetățenie românească. Ca atare, are tot dreptul să candideze la fotoliul despre care am făcut pomeniri.

Și dacă spun că Maia este analizată pe toate părțile, ba că este o bună româncă cu studii strong la Harvard University și cu un stagiu de consilier la Banca Mondială din Washington, o pro-europeană sinceră (Putin ar vrea-o în groapă), ba că ar fi un agent al lui Soros, al marxiștilor și care nu și-ar dori reunirea Basarabiei cu Patria Mamă România, spatele ținându-i-l Casa Albă (și ce-ar fi rău în asta) și multe altele zvonite sau nu și de o parte și de cealaltă, vă veți prinde că delicata doamnă a stârnit ceva frisoane  în societatea românească, indiferent de natura lor (pro/contra).

Ceea ce nu-i de neluat în seamă. Dar ce forțe politice o vor susține? Este o întrebare justificată. Sunt însă românii, și de o parte, și de alta a Prutului, pregătiți pentru o unire ca la 1859? Iată o altă întrebare justificată. Și care ar fi costurile reunirii? Sunt destule justificate întrebări. Ca să se știe: niște întrebări îngrijorate și-au pus românii și în 1918, și totuși, Basarabia, și Bucovina, și Transilvania s-au reunit cu țara, născându-se România mare. Și a fost o împlinire astrală a neamului românesc în împrejurări mult mai complicate, tragice chiar (un război mondial).

Vreți să știți ceva? Mie Maia Sandu nu-mi displace. E doar impresia mea subiectivă. Nu mi-am propus să influențez/să manipulez. Om trăi și-om vedea ce va fi să se întâmple. Oricum spune românul: încercarea moarte n-are. Am încercat, pariind pe "cavalerii tristei figuri" de patru ori până acum, a patra oară luând-o-n barbă cu un neamț pe care l-am suit pe soclul lui Carol I și n-a fost să fie nici măcar umbra marelui rege. La urma urmelor, zic și eu: Maia Sandu, de ce nu!? Poate o vom pune de-o Horă a Unirii: haide, Maia spune-ne ceva!

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dorul toxic după imperiul defunct (I)
Proiectul european - atacat la „baionetă”
Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?
Pieri-vor românii? (II)
Pieri-vor românii? (I)
Pe cine trimitem la Strasbourg?
Euro-orașul 2040
Dezbaterea de la Maastricht
Comisar european pentru apărare
Militarii români sunt trimiși iar pe aiurea-n lume…


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale