Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.01.2023 00:20


A A

Maia Sandu, de ce nu?!

Maia Sandu, de ce nu?!

Conform unei cutume românești străvechi, apărute încă de pe vremea lui Eminescu și Caragiale, campania electorală pentru ocuparea fotoliului de președinte al fascinantei și originalei țări numite România, și nu numai, deja este în plină desfășurare prin, cum se spune, furarea startului. Suntem, cu un an înainte de prezența mioriticilor la urne, în etapa scenariilor pe seama presupușilor candidați la magistratura supremă în stat (șeful ăl mare adică), partidele ieșind la încălzire cu diverse personaje mai mult ori mai puțin credibile (unele, fără îndoială, pe post de iepurași, altele având rostul de baloane de încercare).

Lista este încă de pe acum bogată în nume, ofertabilitatea pe trendul de încredere în rândul electoratului stârnind nedumiriri, fie netrezind nimic, indiferența, deci, trimițându-le în neant. O asemenea triplă stare de spirit este în firea lucrurilor, n-ar fi nimic nou sub soarele, cu destule pete, al vieți politice românești! Și cu toată această stare de spirit în care, de pildă, Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi, Nicolae Ciucă, Victor Ponta, Gabriela Firea, Dacian Cioloș, chiar Marcel Ciolacu pe care-l vrea partidul chiar dacă el se dă fată mare dorindu-și un candidat de mare anvergură, ș.a.

Un nume însă a produs/produce nedumirere, românii împărțindu-se, încă de la aflarea despre cine ar fi vorba, în două tabere pare-se ireconciabile. Personajul nu și-a anunțat până acum intenția de a se înscrie în plutonul alergător - având în vedere probabilitatea - spre fotoliul de la Cotroceni. Dar, de ceva vreme, circulă frecvent prin țară pe la întâlniri, multe de taină, sau cățărându-se pe cel mai înalt vârf al Carpaților românești, Moldoveanu (simbolic, nu?) și pozându-se cu Tricolorul mângâindu-i fruntea.

(va urma)

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Județul Dâmbovița – de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI
Răsucire iohannistă cu... sticlă spartă
O grevă care anunță marea furtună românească
Blocajul „rotativei” guvernamentale
Europa și America sunt cu noi!
Subconștientul european
Lumea între ciocniri de valuri (II)
Lumea între ciocniri de valuri (I)
Demență neomarxistă infantilă
Mecanism european 2024Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale