Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.05.2022 00:20

Editorial


A A

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.

Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al românilor transilvăneni, în prezența președintelui Ungariei, este o provocare și nesimțită sfidare! Cred că primarul Alba Iuliei ori este în necunoștință gravă a cunoașterii adevărului istoric, ori este un declarat antiromân, pentru că statuia cu pricina nu ar fi putut fi ridicată fără augusta sa aprobare.

Pentru maghiari, de bună seamă, Bethlin Gabur este un erou național, dar pentru români, nu. Însă, să inaugurezi statuia acestui principe într-un oraș românesc și, pe deasupra, cetate a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, mi se pare a fi fost, și este, o batjocorire grosolană, și de neiertat, a poporului român.

Repet, oficialii de la Budapesta se preumblă prin Transilvania – pe care o consideră deja ca aparținând Ungariei orbano-horthyiste – precum Vodă prin lobodă, tratând Bucureștiul ca și inexistent și pe români de „budos olah” („valahi puturoși”). Alo, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni și Palatul Victoria, România o mai fi existând ca stat unitar și suveran? Răspunsul ni-l dă Budapesta: nem!

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cui îi aparține România?
Oare românii și-au pierdut mințile?
Nu ne mai credeți tâmpiți...
Sfidarea UDMR
Dacă Zelenski ar fi înțelept…
Dacă Zelenski are fi un înțelept...
Baba și Apocalipsa (II)
Baba și Apocalipsa (I)
Secetă!
Ne-a dat Dumnezeu de toate, dar noi le-am dat pe toate... și pe nimic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale