Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.01.2023 00:20


A A

Mașa și Ursul (II)

Mașa și Ursul (II)

Se vede de la o poștă că, pus cu spatele la zid, ursul de la Kremlin vede și simte că până și minuscula Basarabie îi scapă dintre labe, căci ar fi vrut-o un fel de lovitură de cuțit în spatele Ucrainei cu ajutorul partidelor proruse voronisto-dodoniste-șoriste dacă ar reuși s-o doboare pe Maia Sandu.

Cât privește „generozitatea” rusească, invocată de vuvuzeaua externist-lavronistă Maria Zaharova, n-a fost să fie altceva decât un laț malefic în care a fost ținută așa-zisa Republică Moldova – o invenție teritorial-administrativă bolșevic-stalinistă subminată de cancerul ocupației transnistrene - Kremlinul trăgând speranța s-o reîncarcereze în „imperiul răului”, așa cum l-a văzut Ronald Reagan, pe care țarul Putin îl vrea întors de la „groapa istoriei” prin foc și sânge și moarte nucleară.

Grațioasa vuvuzea muscălească a mințit prin omisiunea adevărului, amenințând subtil, dar nu inteligent. Cred că nici Putin, nici Lavrov, nici Medvedev, cât și toată propaganda lor furibundă antiromânească și, implicit, anti-Maia Sandu, nu presimt lovitura de bumerang care ar putea să-i lovească năucitor: reunirea Basarabiei cu Patria Mamă. Și s-ar putea să se întâmple curând.

Căci, pentru Chișinău, a aștepta fie și un deceniu aderarea la UE ar fi o catastrofă. Și românii de dincolo de Prut au început să-și dea seama că, pentru a se salva, nu mai este timp de pierdut. Situația lor geopolitică este similară cu aceea de la 1918. Or „foaia de parcurs” spre UE are înscris pe ea un imperativ național: REUNIREA. După care va urma, sunt convins, și revenirea acasă a sudului dunăreano-pontic al Basarabiei (Bugeacul).

Costul Reîntregirii patriei va fi uriaș. Dar merită pentru ca România să dăinuie. Și Kremlinul nu va putea opri ca 27 martie să se repete. În istorie niciodată nu moare speranța și nici dreptul unui neam!

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (II)
ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (I)
Vom fi o țară de pensionari... fără pensie
Industria auto la Bruxelles
Moscovei îi este frică de... limba română (II)
Moscovei îi este frică de... limba română (I)
20 de ani pentru Clubul Românilor din Bruxelles
Verde de Bruxelles
Jurnal de război. Și a trecut un an de când, cu spaimă, auzim urletul iadului (III)
Și a trecut un an de când, cu spaimă, auzim urletul iadului (II)Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale