Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.11.2021 00:13

La Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița,


A A

Luptă permanentă pentru atragerea donatorilor de sânge

Luptă permanentă pentru atragerea donatorilor de sânge

*„Nu mai avem niciun parteneriat în proiect pentru că s-au terminat colaborările cu Arhiepiscopia, am mai avut o acțiune cu polițiștii, acțiune care a fost la nivel național...”

*„Nu este deloc ușor să facem față solicitărilor de sânge, dar trebuie să facem rost...”

 

O perioadă destul de dificilă... la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița! Mobilizarea donatorilor este destul de greoaie, iar parteneriatele care au funcționat până acum cu diverse instituții ale statului, care au fost de mare ajutor Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, au ajuns la final... Așa se face că acum, pe sfârșit de an, conducerea instituției încearcă să se descurce și să facă rost de sângele atât de vital pentru salvarea de vieți omenești, mai ales că cererea este foarte mare.

„Nu este deloc ușor să facem față solicitărilor de sânge”

,,Este mai greu să-i mobilizăm acum pe donatori... Nu mai avem niciun parteneriat în proiect pentru că s-au terminat colaborările cu Arhiepiscopia, am mai avut o acțiune cu polițiștii, acțiune care a fost la nivel național. Mai încearcă și cei de la Institut să mai dea o mână de ajutor... și în teritoriu, mai fac niște colaborări. Practic pe ei contăm mereu, pe jandarmi, mai vin și polițiștii, cei de la ISU, dar puțin de colo de colo s-a făcut cât să o ținem la linia de plutire.

În momentul de față avem un mic ajutor de la USR, cu Dan Mărgărit care ne ajută mereu, periodic, aduce prieteni, face o acțiune pe care a pus-o el în intervalul 15-19 noiembrie, deci toată săptămâna pot veni la donare, care cum pot. Ne mai ajută și alții influenceri care duc vestea despre donare, difuzează informații și aduc mereu pe câte cineva...

Nu este deloc ușor să facem față solicitărilor de sânge, dar trebuie să facem rost... Dacă e nevoie de o grupă rară, cum a fost cerere de zero negativ și de B negativ, am trimis mașina până la Pitești să aducem niște sânge B negativ pentru că nu era de ajuns, nu mai era deloc. Se și consumă foarte mult și atunci trebuie să fi tot timpul vigilent pentru că nu ai încotro... De undeva trebuie s-o scoatem la capăt. Mai rugăm spitalele să ne trimită aparținători’’, ne-a semnalat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu.

 

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Donatorii se lasă așteptați
Șantier demarat pentru noi locuințe ANL
20 de sindicaliști din Poliția Dâmbovița, la protest la București!
Medicii de familie pot face testarea Covid 19!
Peste 4 milioane lei acordați celor aflați în suferințe și în nevoi
Sindicaliștii din Poliție nu sunt de acord cu verificarea măștilor COVID-19!
Adunarea Generală anuală a Casei de Ajutor Reciproc a Clerului și Salariaților Bisericești
Niculești depășește 7 la mia de locuitori, iar alte două localități au trecut de 6
Cinci subofițeri jandarmi – la încheierea mandatului de onoare
Campanie de testare pentru depistarea hepatitelor virale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Criza și liderii adevărați (II)

Dacă Ununea Europeană alegea răspunsul clasic, œSănătatea nu este de competența structurii europene, ci este abordată la nivelul fiecărui stat membruœ, o spun cu mâna pe inimă, nu cred că mai exista UE acum. Însă Uniunea Europeană și-a revenit ca boxerul din pumni.

După o ezitare, am observat cu toții un leadership european pe criza sanitară. Comisia Europeană a devenit forța mobilizatoare în... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale