Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.08.2019 10:31

Aproape 1000 de sancțiuni aplicate de ANAF în prima jumătate a anului


A A

Lipsa caselor de marcat cu jurnal electronic, taxată la sânge

*941 de avertismente au fost aplicate de inspectorii antifraudă ANAF pentru nerespectarea obligației agenților economici de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic, numărul sancțiunilor egalându-l aproape pe cel de la nivelul întregului an 2018

*Reamintim că Ministerul Finanțelor Publice a propus scoaterea de sub Legea prevenirii a contravenției referitoare la neutilizarea noilor case de marcat, ceea ce înseamnă că următoarele controale se pot solda direct cu amenzi usturătoare

 

A.V.


Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au ieșit masiv în controale printre agenții economici în primele șase luni ale anului 2019. Printre cei peste 18.400 de contribuabili verificați, inspectorii antifraudă au emis 1.073 de avertismente, din care pentru 1.051 de avertismente au fost anexate și planuri de remediere. Dintre aceste avertismente, nu mai puțin de 941 au fost aplicate pentru nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevăzute de lege, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

 

Numărul avertismentelor aplicate deja în 2019 este aproape la același nivel ca pentru întreg anul 2018, de la data intrării în vigoare a cadrului legislativ privind Legea prevenției. În perioada 05.02 - 31.12.2018, inspectorii antifraudă au aplicat 983 de sancțiuni contravenționale constând în avertisment, iar jumătate dintre acestea au fost aplicate pentru emitere de bonuri fiscale cu date eronate sau care nu conțineau toate datele reglementate de lege. Așadar, ANAF verifică și taxează deja la sânge orice abatere de la obligația de a avea case de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic!

 

Lipsa casei de marcat ar putea ieși din Legea prevenirii

Reamintim că Ministerul Finanțelor Publice a propus eliminarea din Legea Prevenirii a contravenției referitoare la nerespectarea obligației de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic. Acest lucru va conduce la riscul aplicării unor amenzi foarte mari acelor societăți care, la momentul controlului ANAF, nu dețin noile tipuri de case de marcat. Astfel, inspectorii antifraudă din cadrul ANAF vor dispune de la prima abatere amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei, suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, precum și confiscarea sumelor nejustificate, respectiv sancțiunile prevăzute la art.11 alin. (1) lit. f) din OUG nr.28/1999.

 

Soluții simple pentru o fiscalizare modernă și rapidă

Măsura este mai mult decât necesară, consideră reprezentanții ANAF, pentru că operatorii economici care încalcă obligația de dotare cu noile dispozitive nu mai au motive obiective pentru neconformare. Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală au desfășurat, o perioadă îndelungată, numeroase campanii de informare cu privire la obligativitatea dotării agenților economici cu noile case de marcat, iar perpetuarea acestei situații ar duce la discriminarea operatorilor economici corecți.

 

În plus, achiziționarea unor astfel de case de marcat se poate face, în prezent, în cele mai rezonabile condiții economice și tehnice. Există furnizori de astfel de soluții fiscale, precum cei de la www.bonulfiscal.ro, ce oferă servicii complete, inclusiv consultanță, instalare și depunerea dosarului de fiscalizare la DGFP și ANAF, iar echipamentele pot fi conectate la computer și operate cu mare ușurință, pentru orice tip de afacere.

 

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Construire și echipare secție (pentru prelucrare și fasonare sticlă plata) cu vestiare, birouri și racorduri la utilități"
"Întreținerea și repararea autovehiculelor din parcul auto propriu"
"Realizare lac de agrement prin exploatarea agregatelor minerale"
Uzina Automecanica Moreni a fost evaluată de Ministerul Economiei
"Construire Centru Comercial, gospodărie de apă și împrejmuire..."
"Construire Centru Comercial..."
"Extindere și branșament gaze naturale pentru DOBRE DANIELA GABRIELA"
"Introducere in intravilan pentru construire cimitir eparhial"
Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Targoviste reia activitatea de Relatii cu Utilizatorii
"Construire stație de sortare a agregatelor minerale"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Potopul - un front al războiului hibrid (II)

Și dacă e să privim spre Rusia, acestui imperiu redivivus în acordurile vechiului imn al URSS și cu permanentizatul Putin la Kremlin, atacarea climatică (ploi diluviene, secete) și geodezică (insolite cutremure) a României este mult mai profitabilă decât expedierea unui stol de rachete asupra scutului de la Deveselu sau a bazei NATO/US Army de la malul mării.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale