Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.02.2024 00:15

Performanță în educație la Târgoviște


A A

Liceul „Ion Heliade Rădulescu” devine parte din elita națională a hub-urilor viitorului

*Prin integrarea în rețeaua hub-urilor 3DPrinting EDUTECH, elevii și profesorii vor avea șansa de a experimenta și lucra cu tehnologii moderne chiar în cadrul școlii

 

Ștefan Khalil


Liceul „Ion Heliade Rădulescu” , din Târgoviște, a fost desemnat recent drept unul dintre hub-urile de vârf din România în ceea ce privește tehnologiile viitorului. Prin integrarea în rețeaua hub-urilor 3DPrinting EDUTECH, elevii și profesorii vor avea șansa de a experimenta și lucra cu tehnologii moderne chiar în cadrul școlii.

Sub deviza „Modelează viitorul. Prezintă-l 3D”, campania a cunoscut o extindere spectaculoasă, aducând în total 12 noi hub-uri 3DUTECH în diverse licee din diferite regiuni ale țării. Această inițiativă își propune să ofere acces direct la facilitățile de imprimare 3D în fiecare județ din România, asigurând astfel că tinerii și mentorii lor sunt pregătiți pentru provocările industriei de mâine.

Proiectul „Meseriașii viitorului vor lucra la imprimanta 3D”, ajuns la cea de-a șasea ediție, vine cu o viziune revoluționară în privința formării profesionale a tinerilor din România. Prin focalizarea pe tehnologii de ultimă oră, acesta propune o educație modernă care să răspundă cerințelor pieței de muncă în continuă evoluție.

Anul acesta, campania se extinde, aducând 12 noi hub-uri 3D printing EDUTECH în licee din Bistrița, Cîmpeni (Alba), Călărași, Slatina (Olt), Miercurea-Ciuc (Harghita), Reșița (Caraș-Severin), Fetești (Ialomița), Târgoviște (Dâmbovița), Giurgiu, Iași, Alexandria (Teleorman) și Medgidia (Constanța).

Inițiativa este susținută de ECDL România și alte brand-uri de prestigiu, care își unesc forțele pentru dezvoltarea educației naționale. Scopul fundamental al proiectului este să ofere tinerilor competențe practice solide, pregătindu-i pentru provocările și oportunitățile pieței muncii în era tehnologică.

Până în prezent, 62 de licee din România s-au transformat în hub-uri de imprimare 3D, implicând sute de profesori și peste 1000 de elevi în proiect. Primele rezultate au demonstrat un interes sporit din partea acestora pentru competențele în domeniul tehnologiei 3D Printing, ceea ce a condus la inițiative importante precum introducerea unui opțional național pentru liceu de către Ministerul Educației și recunoașterea de către Ministerul Muncii a unei noi ocupații în COR - „tehnician - imprimare 3D”.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Patru elevi din Dâmbovița, pe podiumul Concursului Național „Știu și aplic”
Examen de admitere la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”
Metodologia de înscriere în clasa a IX-a pentru elevii premianți
Elevi în focurile Evaluării Naționale
328 de locuri de muncă disponibile
Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
Licee reorientate către învățământul profesional
Cunoașterea lui Hristos cel înviat, fundament al credinței
O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.

Marți, 21 mai 2024, s-a derulat a doua dezbatere dintre posibilii presedinți ai viitoarei Comisii Europene. Evenimentul a fost organizat de think tank-ul Brugel și prestigioasa publicație Financial Times. Tema principală a fost legată de dezvoltarea economică a UE. A fost a doua dezbatere de acest gen din acest sezon, după cea de la Maastricht.

La întrevederea de 75 de minute, începând cu ora 17.00 CET, au... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale