Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.03.2023 00:10

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

La Mioveni, prologul revenirii acasă

La Mioveni, prologul revenirii acasă

Ialomița aduce o boare de aer „înmiresmat” cu zăpadă din Cheile Tătarului și, lămurit, nițel la Moroeni și Pietroșița, să-și mai îndulcească pătrunderea spre zarzării din jurul Cetății. Zbenguiala mielor mai durează puțin, și visul lor de a gusta iarba crudă a primăverii se va încheia înainte de a începe. Boarea aceasta vine din neozoic, numai că, pe vremurile acelea, viața nu era obsedată de nimic. Sau nu știm noi… darămite de fotbal.

Nici nu am scris câteva fraze și, gata, fotbal.  Păi și el, sportul rege, are nevoie acum, aici, pe Ialomița, de aerul „înmiresmat” de care am amintit. Și el este un joc al mieilor, cel mai frumos de pe acest pământ, dar supus jertfei. Da, tot ce este frumos pe această lume necesită eforturi mari pentru existență. Fotbalul nu face excepție, dimpotrivă. Un împătimit al acestui sport mi-a spus, recent, că dacă în orașul lui ar exista o echipă de primă divizie, s-ar considera cel mai fericit om din lume.

Din nefericire pentru el, localitatea respectivă, cam încă o dată cât Târgoviște, nu este decât în Liga a 3-a. Tot ce am amintit până acum este o fasonare a gândurilor noastre, conducători, antrenori, jucători și suporteri târgovișteni, pentru cele opt meciuri decisive care urmează în play-out-ul SuperLigii. A fost o introducere de fourierism pentru partida din 3 aprilie, ora 17.30, cu CS Mioveni, în deplasare.

Am făcut această introducere, cât un cuprins, pentru că am auzit unele declarații ale jucătorilor chindiiști (așpa cum este corect scris), că există o blocare, o lipsă de portanță în sânul echipei. O blocare mentală, după perioada lungă de semi și insuccese. O fi fost! Cu toate că, este greu de crezut, cum a putut Chindia să devină un limax, pentru o perioadă atât de lungă. Știm temperamentul ambilor antrenori, știm că echipa are resurse valorice, dar nu știm ce a provocat această sugrumare din ultimul timp.

Să fie clar, nu a fost vorba de neșansă, de o întâmplare, două. Nu, practic, Chindia nu a mai semănat cu originalul, așa cum am mai scris. Jocul echipei este haotic, lipsit de coerență și bazat doar pe minunile lui Neguț (nesprijinit, a ratat și convocarea la lotul național). Sunt, poate între timp lucrurile s-au mai schimbat, prea mulți jucători care nu-și stăpânesc posturile, deși sunt jucători cu o oarecare polivalență. Vine, deci, meciul cu CS Mioveni.

Despre importanța lui, nici nu mai este cazul să amintim. O victorie acolo, mai ales după nereușita din campionatul regular, ar pune echipa pe modului ei, și ar însemna primul vânt cu iz de primăvară fotbalistică la Târgoviște. Și, este posibil să fie așa. Toni Petrea are un motiv, pe care zilele acestea îl folosește, cu siguranță, la antrenamente. Epigraful nostru, pentru meciul cu CS Mioveni, nu este decât prologul revenirii acasă.

 

 

Vasile NeaguComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Miriuță, mulțumit de jocul Chindiei
Victorie de Echinocțiu
Victorii pe linie în Campionatul Național U19
CSȘ Târgoviște continuă în competițiile de handbal
Chindia, la patru minute de locul 14
Punct obținut în prelungiri
Medalii la Cupa Temerarul
Galeria Chindiei, comunicat după ultimele evenimente
Flacăra, departe de prestațiile din sezonul trecut
Raciu și Gheboaia conduc la Juniori U19


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Solidaritatea europeană

Uniunea Europeană este o construcție colectivă, iar solidaritatea este una dintre valorile însușite încă de la început, în anii 50. Solidaritatea a stat și la baza deschiderii Vestului către Europa de Est după fantasticul an 1989, iar după un proces birocratic și de durată s-a înfăptuit reunificarea continentului.

Normal, există încă țări în Europa care nu fac... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale