Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.03.2023 00:20

Editorial


A A

Jurnal de rzboi. i a trecut un an de cnd, cu spaim, auzim urletul iadului (III)

Jurnal de rzboi. i a trecut un an de cnd, cu spaim, auzim urletul iadului (III)

Putin i ai si (politruci sadea) au ameninat cu focul iadului dac cineva se va atinge de Transnistria, care este... parte a Federaiei Ruse. Vedei, bezna minii putiniste a devenit i mai bezn. Armata ucrainean a început s loveasc nimicitor cu drrone în adâncul Mamei Rusia. De ce nu ar face-o? Marea Neagr miun de mare de rzboi.

Nu tiu dac imaginea este potrivit; este un viespar. Sau dac este s folosesc o alt metafor gândindu-m c, vechii greci au numit acest loc imens dintre dou continente, care le-a fost prielnic, Pontos Euxeinos (Marea Ospitalier) i cu sensul de linitit panic, taifun în Marea Pcii. Xi Jinping, eful Chinei comuniste, l-a vizitat pe arul Putin.

O întâlnire, de fapt, între doi împrai a dou împrii cu ticuri modialiste. Asta e, Putin este frecventabil doar pentru Beijing, Phenian i alte câteva dictaturi. Marele chinez i-a propus arului un plan de pace cu Ucraina tranat în dou pri (era s zic hlci), cic zon demilitarizat una la rui, alta la ucraineni i cu Kievul desprit de Nipru, la est ocupat de Moscova, la vest autohtoni.

De fapt, Beijingul a propus o fantezie geopolitic periculoas. Ramura de mslin întins de împratul de la Marele Zid este plin de spini. Mi-a întoarce la cuvântrile lui Volodia Putin i Joe Biden care ar putea fi concluzia acestui “jurnal de rzboi”. Dac vom fi foarte ateni la ceea ce au spus fiecare în parte, ameninându-se reciproc, se poate spune c ne aflm deja în cel de-al treilea Rzboi Mondial.

Clasic, hibrid, atipic, cum vrei s-l percepeți... Industriile de produs secerile morii funcioneaz cu furie. Îmi este fric s m gândesc cum va lua sfârit. A venit primvara. A trecut un an de rzboi între nebunia Kremlinului i speranele, deocamdat pierdute, ale umanitii. i, totui, ghioceii i-au citit clopoeii atât de albi, ca nite lacrimi ale pcii pierdute.

 

 

George CoandComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Lumea ntre ciocniri de valuri (II)
Lumea ntre ciocniri de valuri (I)
Demenț neomarxist infantil
Mecanism european 2024
Frica de… A.I.
Schimbarea sultanilor la Ankara
Schimbarea sultanilor la Ankara…
Oamenii din Bruxelles (II)
Oamenii din Bruxelles (I)
Gndirea strategic european n Romnia (II)Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale