Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.06.2021 15:10

CARNET PLASTIC


A A

Ioan Cezar Corâci, un pictor surprinzător

Ioan Cezar Corâci, un pictor surprinzător

 

GEORGE COANDĂ

Un eveniment cultural remarcabil a reținut atenția unor împătimiți de spectacolul oferit de feeria culorilor așternute pe pânză de un penel inspirat: vernisajul expoziției de pictură a maestrului Ioan Cezar Corâci, care s-a petrecut sâmbătă, 15 mai a.c., în elegantul foaier al Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. O expoziție recomandată celor prezenți, netemători de amenințările tainicului COVID-19 și ținând să respecte distanțarea socială, de binecunoscutul critic de artă Roxana Păsculescu, de la Radio România Cultural și de reputatul jurnalist Teodor Vasiliu, dar și de semnatarul acestei cronici de eveniment. A fost un vernisaj care pe artistul plastic Ioan Cezar Corâci l-a emoționat, după cum a mărturisit, impresionat fiind de primirea / găzduirea târgovișteană. Și, pentru că așa cum am opinat în rostirea-mi de la vernisaj, Ioan Cezar Corâci este un pictor surprinzător, voi deconspira acum de unde vine această „stare de a fi” spiritual artistică a unui om care, profesional, este un veritabil specialist într-ale automaticii și calculatoarelor. Păi îi vine din dorința sa irepresibilă de a se refugia într-o lume în care să se regăsească pe sine dincolo de încorsetările unui domeniu, fie el și al electronicii, cu spectacularele sale „trăiri” virtuale și, la îmbierea unei chemări lăuntrice, mărturisirea la șevalet i s-a potrivit perfect, eliberându-l de rigorile vieții cotidiene și proiectându-l – de fapt, un risc asumat – într-o aventură creatoare, în orizonturi inefabile. N-aș spune că practică un demers postmodernist, dar mă încumet să-l caracterizez ca pe un impresionist cu confinități expresioniste, ceea ce ne oferă imaginea unui artist cu îngemănări într-o revoluționară autodepășire, între Claude Monet și Van Gogh și, de ce nu, Gheorghe Petrașcu și Țuculescu. De unde și nota de originalitate a lui Ioan Cezar Corâci. O originalitate exprimată prin manifestări peisagistice, mai ales, și în care polifonia coloristică, dominată (background-image) de un albastru persuasiv, te cuprinde într-o magică reverie și meditație. Cu alte cuvinte, o expoziție Ioan Cezar Corâci este mai mult de atât, este o intensă trăire spirituală.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Asumarea Sfintei Cruci
Concursul pentru ocuparea posturilor de directori în școli
Catalogul electronic va fi implementat și în județul Dâmbovița
Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic
Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, cu ocazia deschiderii noului an școlar 2021-2022
Peste jumătate din cadrele didactice, vaccinate împotriva COVID-19
Expoziție inedită la Muzeul de Istorie din Târgoviște
Sfânta Cruce jertfa iubirii- dătătoare de viață
Comori în obiectiv: Amuleta de la curtea basarabilor
Expoziția de acuarelă a artistului Corneliu Drăgan-Târgoviște
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Caracterizări – acuze fără fond

De bună seamă că nu sunt într-atât de naiv încât să nu-mi dau seama că etichetările  vituperatoare pe care și le aruncă peste gard, dar și în piața publică, partidele, reciproc, sunt, așa de ochii lumii, pentru a impresiona pe cei mai slabi de cuget, majoritatea electoratului, și a-și croi, astfel, un drum la guvernare sau pentru a rămâne acolo, adică la Putere.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale