Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.07.2022 00:19

La Târgoviște, se reabilitează zona pietonală de pe Calea București


A A

Investiții de amploare în infrastructură

Investiții de amploare în infrastructură

*Refacerea pavimentului se va face cu un asfalt de culoare roșie, cu figuri geometrice, astfel încât acesta să fie atractiv pentru copii! *„Este o zonă pietonală foarte extinsă, o zonă destul de degradată, și am vrut să facem ceva deosebit și sunt convins că așa se va întâmpla”

 

Primăria Municipiului Târgoviște a demarat o amplă acțiune de reabilitare și modernizare a trotuarelor din fața blocurilor de pe Calea București! Ieri, primarul orașului, Cristian Stan a susținut o conferință de presă în zonă, fiind însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, dar și de administratorul public Gabriel Boriga. Investiția este binevenită, mai ales că zona pietonală se afla de ani buni într-un stadiu avansat de degradare, pentru că nu s-a mai intervenit de 30-40 de ani, după cum a declarat primarul Cristian Stan. Investiția este finanțată din bugetul propriu al municipiului Târgoviște.

„Primăria Târgoviște implementează aici un proiect important de refacere a întregii zone pietonale din fața blocurilor H. Este vorba de un prim proiect care este implementat în această zonă. Asemenea investiții vor continua… Refacerea pavimentului se va face cu un asfalt de culoare roșie, sau aproape roșu, urmând să fie puse și niște figuri geometrice astfel încât întreg pavimentul să fie foarte atractiv pentru copii. Este o zonă pietonală foarte extinsă, o zonă destul de degradată, și am vrut să facem ceva deosebit și sunt convins că așa se va întâmpla.

Lucrările vor fi finalizate până la finalul săptămânii, în 2-3 zile va fi gata întreaga zonă, urmând ca după aceea să se aplice și desenele, care sunt convins că vor atrage foarte mulți copii în această zonă. Este un proiect implementat din bugetul propriu al municipiului Târgoviște, de altfel în perioada următoare vor debuta alte asemenea proiecte și aș da exemplu proiectul care vizează noua parcare ce va fi realizată în zona străzii Diaconu Coresi din microraionul IV, acolo unde pe locația unei foste centrale termice va fi făcută o parcare nouă. De asemenea, lucrări de acest tip vor continua și în Cartierul Mihai Viteazul (microraionul IX) și în multe alte zone din municipiul Târgoviște.

De altfel, acest proiect prin care fostele puncte termice, acum degradate, fie vor fi transformate, fie vor fi demolate, iar pe locul acestora urmează să fie construite parcări… Este vorba de lucrări derulate, în cea mai mare parte, din bugetul local. În această zonă rampele sunt realizate cu asfalt normal, urmând ca zona pietonală să fie făcută cu un asfalt de o culoare diferită astfel încât să arate și foarte bine, să atragă și copiii și să oferim și zonei acesteia o investiție de care avea nevoie, pentru că pavimentul anterior cred că avea undeva la 30-40 de ani și era foarte deteriorat. Mozaicul era foarte greu de realizat și de înlocuit, a trebuit să scoatem tot ce era înainte, s-a pus o șapă pentru rezistență și acum se toarnă asfaltul”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan la conferința de presă din teren.

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Romanțele dorului" au cucerit Basarabia
Capacitatea administrativă a țărilor UE
Angiograf nou la Spitalul Județean de Urgență
Proiect pentru parc fotovoltaic la Pucioasa
Comisarul șef Viorel Polexe rămâne în fruntea IPJ Dâmbovița
Se conturează Manifestul 2024-2029
Târgoviștea, pregătită de iarnă
Copii din Târgoviște au cucerit inimile publicului internațional la balet
Loc de joacă în comuna Brezoaele
Reconstrucția tronsonului de cale ferată dintre I.L. Caragiale și Moreni


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Capacitatea administrativă a țărilor UE

Un concept mult dezbătut, încă din perioada negocierilor de aderare, a fost legată de capacitatea administrativă a țărilor europene de a implementa politicile europene. Desigur, aceasta poate varia semnificativ de la o țară la altă. Capacitatea unui stat membru de a implementa eficient politicile UE depinde de diverși factori, inclusiv de cadrul instituțional al țării, eficiența administrativă, sistemele juridice, resursele... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale