Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.02.2023 00:13

La prima ședință din 2023,


A A

Inspecția Muncii, la raport în Colegiul Prefectural

Inspecția Muncii, la raport în Colegiul Prefectural

Ședința ordinară a Colegiului Prefectural Dâmbovița a avut loc ieri, 31 ianuarie și a fost condusă de subprefectul județului, Corneliu Sălișteanu. Primul punct de pe ordinea de zi a constat în prezentarea proiectului de Hotărâre pentru aprobarea tematicii orientative a ședințelor lunare ale Colegiului Prefectural din anul 2023, la nivelul județului Dâmbovița. Al doilea punct de pe ordinea de zi a constat în prezentarea raportului privind activitatea desfășurată în anul 2022 pentru aplicarea unitară a legilor și a altor acte normative care reglementează domeniul muncii, relațiile de muncă, securitatea și sănătatea în muncă, raport prezentat de inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru.

Numărul contractelor de muncă a crescut semnificativ în 2022

De la  inspectorul șef al ITM Dâmbovița, ing. Marius Lixandru, am aflat că la nivelul județului Dâmbovița, la începutul anului 2022, erau 90.767 de contracte de muncă, iar la finalul anului au fost înregistrate 92.808, ceea ce înseamnă o creștere efectivă de 2000 de contracte de muncă. „Mă bucur că este această creștere a numărului de contracte de muncă, semn că acțiunile noastre din teritoriu au dat roade, dar și angajatorii au înțeles că trebuie să lucreze legal”, a transmis Marius Lixandru, inspector șef al ITM Dâmbovița.

La punctul diverse, subprefectul Corneliu Sălișteanu a ridicat problema evenimentelor nefericite cauzate de vremea rea din ultimele zile în județul Dâmbovița. Acesta a vorbit în primul rând despre căderile de tensiune care s-au înregistrat săptămâna trecută, explicând faptul că județul Dâmbovița a fost sub Cod Portocaliu zonal de vreme rea, astfel, au avut loc mai multe avarii în județ. Totodată, acesta a explicat și faptul că au fost mai multe accidente rutiere, din cauza echipări greșite a autovehiculelor. „Am văzut că în spațiul public au fost câteva tensiuni legate de evenimentele din zilele în care Dâmbovița a fost sub cod Portocaliu zonal de vânt și ninsoare. Vreau să precizez că s-a intervenit în timp util pentru remedierea acestor inconveniente. Sunt normale și aceste scenarii în perioada iernii. Au fost de asemenea înregistrate mai multe accidente rutiere din cauza echipării necorespunzătoare a autovehiculelor”, a transmis subprefectul județului, Corneliu Sălișteanu.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

AUR Dâmbovița a ajuns la 30 de organizații și 1500 de membri
„Trebuie să existe o competiție între stânga și dreapta”
"Susținem construirea unei Săli Polivalente la Târgoviște"
Târgoviștea, din nou pe harta producătorilor de oțel din lume
„Gaura” de la buget a ajuns la 28 miliarde de lei
Caravana Medicală în județul Dâmbovița
Se strâng semnături pentru declanșarea grevei generale
Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban a condus Delegația Parlamentului României în Republica Chile
AUR Dâmbovița, condusă de fostul șef al IPJ Dâmbovița, Danil Zepiș
Conferință pentru mediul de afaceri dâmbovițeanPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O grevă care anunță marea furtună românească

GEORGE COANDĂ


Greva cadrelor didactice, cu toate controversele pe care le-a stârnit, a arătat guvernării că Școala este acel factor fundamental fără de care o națiune nu poate funcționa, nu este viabilă. Iar domnului președinte al republicii, Klaus Werner Iohannis – să reamintim că, la bază, este profesor – i-a bătut obrazul punându-i în față un adevăr dur: România educată –... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale