Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.02.2023 00:13

Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița avertizează:


A A

Infecțiile respiratorii și gripele - mai puține, dar încă prezente!

Infecțiile respiratorii și gripele - mai puține, dar încă prezente!

*,,Am avut gripă și la sugar de 5 luni și jumătate... A fost cel mai greu sezon, din ultimii ani, pentru că, vă dați seama, au fost perioadele acelea, de 1-2 ani, când s-au respectat normele de igienă, dar acum au explodat cazurile”

 

Sezonul gripei, al infecțiilor respiratorii, s-a mai diminuat puțin, dar încă nu a dispărut, motiv pentru care specialiștii ne sfătuiesc să avem mare grijă! Președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu ne-a declarat că acesta a fost cel mai greu sezon al infecțiilor respiratorii din ultimii trei ani, iar acest lucru s-a datorat și faptului că oamenii au uitat de măsurile de protecție și igienă din pandemie, când numărul infecțiilor respiratorii... a fost foarte redus. 

,,S-a mai diminuat numărul infecțiilor respiratorii, al gripelor, dar nu au dispărut... Să știți că am avut gripă și la sugar de 5 luni și jumătate... A fost cel mai greu sezon, din ultimii ani, pentru că, vă dați seama, au fost perioadele acelea, de 1-2 ani, când s-au respectat normele de igienă. Acum, când nu s-a mai respectat nimic, rezultatul s-a văzut în explozia de infecții respiratorii. Niciunul dintre cei care au făcut gripă... nu s-a vaccinat antigripal. Vaccinarea antigripală este importantă. Nu este târziu nici acum să se facă imunizarea, cazuri de gripă mai sunt, luna februarie este trecută încă la posibilitatea de infectare, deci nu este târziu. Nu știu dacă mai există vaccinul în farmacii, dar nu știu cât de dornică mai este și populația pentru a face vaccinul antigripal’’, ne-a declarat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Construcțiile, în picaj!
Acțiune pe linia creșterii gradului de disciplină rutieră
Numărul salariaților, pe un trend crescător
Criza medicilor veterinari continuă
285 de nașteri și 516 decese
Două locuințe amenajate de DGASPC Dâmbovița
„Primăvara albastră” - o ediție care a stat sub semnul excelenței
Situația grevei profesorilor din Dâmbovița
"Ziua Porților Deschise" la Camera de Comerț Dâmbovița
11 ani de la trecerea în neființă a fondatorului companiei REGATAPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Județul Dâmbovița - de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI (partea a III-a)

Și mulți au constatat această realitate și cu prilejul recentelor „Zile ale județului Dâmbovița”, zile în care am străbătut acest meleag de țară prin mai multe zări ale sale, prilej de a vedea la fața locului cum de la Potlogiul brâncovenesc și Găeștiul lui Gheorghe Zamfir, și „orașul aurului negru” Moreni, și Pucioasa, care păstrează încă amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale