Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.02.2023 00:13

Semnal din Dâmbovița * Bulgaria ne-a luat fața, iar Polonia este la 10 ani în față


A A

Industria de Apărare a României, surclasată de vecini

Industria de Apărare a României, surclasată de vecini

*„Dacă ne uităm la vecinii de aproape, la bulgari, ROMARM-UL lor s-a dus la peste un miliard de dolari export, iar noi suntem pe la puțin peste 100 de milioane de dolari”

 

ROMARM, compania românească a industriei de apărare, a ajuns ciuca bătăilor... în Estul Europei! Acest lucru reiese doar din simpla comparație pe care liderul de sindicat din industria de apărare a țării, Constantin Bucuroiu a făcut-o între compania românească ROMARM și societățile de profil din Polonia și Bulgaria. Acestea din urmă  produc și exportă la greu armament, în timp ce industria de apărare din România, o țară cu un potențial uriaș, cu o tradiție importantă de export înainte de 1989, este lăsată acum să agonizeze... parcă în mod intenționat. Constantin Bucuroiu susține că  industria de apărare a României s-a stins din cauza deciziilor și a hotărârilor proaste, ,,prin neîncadrare în cerințele vremurilor în care ne aflăm’’.

,,Știți cum e cu ROMARM-UL românesc.... Echivalentul societății noastre din industria de apărare din Polonia, deci ,,ROMARM-UL’’ polonez, dacă le punem față în față pe cele două companii naționale, noi, România, suntem pe undeva prin anul 1990, iar Polonia s-a dus pe undeva prin 2030-2035. Ca să facem o comparație între ROMARM-URI... Dacă ne uităm la vecinii de aproape, la bulgari, ROMARM-UL lor s-a dus la peste un miliard de dolari export, iar noi suntem pe la puțin peste 100 de milioane de dolari. Asta dacă facem o comparație a companiilor care au aceeași sarcină, aceeași datorie, să rezolve problema industriei  naționale de apărare a țărilor noastre. Deci noi, România, ne-am stins... prin decizii, prin hotărâri proaste, prin neîncadrare în cerințele vremurilor în care ne aflăm. Noi am dat importanță unor plimbări fără niciun rost. Îmi pare rău pentru un băiat tânăr (n.n. Gabriel Țuțu, fost director ROMARM, cercetat de DNA) care s-a axat mai mult pe plimbări în SUA, la Las Vegas, de vreo două ori, dar și în alte părți, fără să concretizeze absolut nimic. Adică plimbări pe bani mulți. Eu am întrebat întotdeauna ,,de ce CA-urile nu procedau așa cum au procedat și cu ceilalți directori?’’. Cu ceilalți era o luptă de zile în șir, de o lună... cu stai să vedem dacă se aprobă, stai să vedem costurile? De data asta au fost plecări în Las Vegas, pe 7 zile, fără să se întrebe nimeni de costuri, dar și în alte țări. Toate lucrurile astea nu au mirosit bine’’, ne-a semnalat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale