Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.08.2022 00:17

Semnalul pompierilor dâmbovițeni:


A A

Incendiile de vegetație, pericol maxim!

Incendiile de vegetație, pericol maxim!

În data de  3 august, în jurul orei 13:16, prin apel 112 pompierii de la Garda Potlogi au intervenit în cazul unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe un teren în apropierea gospodăriilor cetățenilor în satul Bărăceni din comuna Corbii Mari.

Ajunși la locul intervenției pompierii au constatat că incendiul deja afectase o suprafață de cca. 30 hectare de teren. Prioritatea militarilor a fost aceea de oprire a extinderii flăcărilor către gospodăriile cetățenilor și pădurea din apropiere.

Au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri care au acționat pentru stingerea focului cu patru autospeciale de stingere de la Garda Potlogi(2), Detasamentul Titu(1) și Garda Vișina(1). În sprijinul pompierilor au acționat voluntari de la SVSU Corbii Mari cu 1 autospecială și 3 tractoare. S-a reușit realizarea unor fâșii arate pentru a opri extinderea focului.

Suprafața totală de teren afectată de flăcări a fost de cca. 100 ha, aferentă celor patru sate componente ale comunei Corbii Mari, respectiv Bărăceni, Moara din Groapă, Vadu Stanchi și Corbii Mari.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 17:34, iar un echipaj de pompieri a rămas în supraveghere până la ora 18:15. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Intervenția pentru stingere a fost îngreunată de vântul care-și schimba direcția de manifestare și accesul dificil către focare din cauza terenului accidentat.

Totodată, pe parcursul zilei, pompierii dâmbovițeni au acționat pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată produse în localitățile Mănăstioara (150 mp), Bâldana (3000 mp) și în apropierea autostrăzii A1 la km 62 (1000 mp) de pe raza comunei Petrești.

În continuare, incendiile de vegetație dețin o pondere ridicată în misiunile pompierilor dâmbovițeni. De la începutul lunii august, pompierii au acționat pentru stingerea a peste 100 de hectare de vegetație uscată, în 8 localități.

 

Compartiment informare și relații publice

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Moscova încă nu crede în lacrimi
"Sfinxul și Babele din Bucegi aparțin județului Dâmbovița!"
Pompierii au înfruntat un incendiu forestier
„Nu vom ieși în stradă, vrem doar să se respecte legea”
Un bărbat de 34 de ani, reținut de polițiști
Lucrări avansate la stadionul „Eugen Popescu”
Planeta Pământ, în fața focului nuclear
"Pe banii MAI se încearcă repararea acoperișului Poliției Municipale"
Reabilitare de amploare la Târgoviște!
Sfidătoarea nesimțire


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moscova încă nu crede în lacrimi

Joe Biden, președintele SUA, de la universala tribună a ONU de la New York, ferm și fără să-i tremure vocea, deci, la vârsta-i matusalemică, a anunțat și el mapamondul că Vladimir Putin minte fără pic de rușine cum că Occidentul euro-atlantic a amenințat Rusia cu lovituri nucleare, dar dacă Kremlinul va cuteza să lanseze vreo rachetă nucleară spre ținte NATO, proporțional va fi și răspunsul. Devastator pentru... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter






Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale