Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.01.2023 00:15

Cu câteva luni înainte de preluarea conducerii Guvernului, social democrații pregătesc...


A A

Impozitarea marilor companii străine

Impozitarea marilor companii străine

*PSD se gândește la schimbarea sistemului de impozitare pentru marile companii cu capital străin (impozit de 1% pe Cifra de Afaceri) *Președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, spune că PSD nu poate lua unilateral această decizie și că trebuie să se consulte cu liberalii 

 

Social democrații intenționează să umble la sistemul actual de impozitare pe motiv că acesta este total dezechilibrat, adică firmele mici românești sunt supraimpozitate în timp ce firmele mari, în special cele cu capital străin, se sustrag de la plată, apelând la fel de fel de subterfugii! Marcel Ciolacu, președintele PSD, care va prelua funcția de premier al României din luna mai 2023, a anunțat deja că se gândește la aplicarea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii, dar și la o taxare mai mare a dividendelor. De cealaltă parte, liberalii, prin vocea președintelui PNL Dâmbovița, Virgil Guran susține că PSD nu poate lua unilateral această decizie și că trebuie să existe discuții în coaliție... pe acest subiect sensibil.  

„Aceste lucruri trebuie să fie discutate în coaliție, nu le stabilește unilateral PSD sau Marcel Ciolacu. Noi ne-am spus foarte clar părerea, că în această perioadă nu este cazul să trecem la impozite mai mari dar este într-adevăr o problemă pentru că dacă ne uităm pe cifre, impozitul pe profit plătit de firmele mari este de 0,8%  din cifra lor de afaceri, pe când firme mici, ale noastre, ale românilor, sunt impozitate mult mai mult. Acum se trece de la 1% la 16%. E o discuție! Am spus că trebuie să discutăm în coaliție, să facem calcule precise, pentru că dacă ne apucăm și schimbăm impozitarea și  încasăm aceeași  bani la buget nu văd rolul și rostul”, a declarat președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ITM Dâmbovița, cu ochii pe salariile bugetarilor
Campania 2022 de scheme de sprijin cuplat în sectorul vegetal
Rata șomajului, în scădere: 3,07%
"Calitatea vieții pensionarilor din România trebuie îmbunătățită"
384 de fermieri dâmbovițeni s-au înscris în Programul de tomate
Avansează lucrările la rețeaua de canalizare
Conferința ”Educație financiară pentru creșterea afacerilor și dezvoltarea economică”
673 de locuri de muncă disponibile
Pensionarii nu ies în stradă pentru proteste
676 de locuri de muncă disponibilePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Județul Dâmbovița – de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI

Unii istorici, dar și alți oameni de cultură, privesc județul Dâmbovița nu numai ca pe unul voievodal, ci și ca pe unul aristocratic în sensul vechimii sale în istoria poporului român și al existenței unor locuri, în frunte cu capitala sa, Târgoviște, care au dăruit vieții culturale și politice nume cu valoare de cariatide la templul eternității românești.

Și acest județ... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale