Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.01.2023 00:14

Din perspectiva IȘJ Dâmbovița,


A A

Gripa sezonieră nu își face încă simțită prezența în Dâmbovița

Gripa sezonieră nu își face încă simțită prezența în Dâmbovița

Pe 9 ianuarie 2023, clopoțelul a sunat din nou în unitățile de învățământ pentru începerea celui de-al treilea modul din structura anului școlar! Numărul cazurilor de gripă a stricat planurile multor unități de învățământ din țară, în care elevii își vor desfășura activitatea la clasă în sistem hibrid. Acest lucru nu se întâmplă și la nivelul județului Dâmbovița, spune inspectorul școlar general, prof. Ileana Nicolaescu, care a precizat că nicio unitate de învățământ din județul Dâmbovița nu a semnalat faptul că se confruntă cu îmbolnăvirile de gripă, toate funcționând în acest moment în sistem normal.

Totuși, Ministerul Educației a trimis o serie de măsuri pe care le recomandă unităților de învățământ. Printre acestea se numără purtarea măștii de protecție de către personalul didactic, eventual și de către elevi, folosirea dezinfectantului și aerisirea claselor în timpul pauzelor. 

„Pot să vă anunț public că în județul Dâmbovița nu s-au semnalat niciun fel de probleme în ceea ce privește reînceperea cursurilor pentru cel de-al treilea modul din structura anului școlar. Este normal să apară virozele, vedem schimbări bruște de temperatură, așa că ne așteptăm și asemenea scenarii. Pot să spun că până acum nu au fost semnalate multe absențe la vreo unitate de învățământ, ceea ce înseamnă că situația este sub control. A fost transmisă o adresă a Ministerului în care sunt stipulate obligațiile conducerii unităților de învățământ. Vorbim despre măsuri firești, se recomandă purtarea măștii de protecție de către personalul didactic, utilizarea dezinfectanților, dacă este cazul sau măsurile de igienă personală, aerisirea spațiilor școlare în perioada pauzelor și între schimburile de elevi, în cazul în care unitatea de învățământ funcționează în două schimburi”, a declarat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Ileana Nicolaescu.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis că este posibil ca, în acest sezon, vârful infecțiilor respiratorii să fie atins în perioada 15 ianuarie – 10 februarie 2023.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Dialoguri studențești”, prin filiala ASCOR Târgoviște
Buget pentru achiziția de carte
„Grădinițele din sistemul preuniversitar vin la noi”
Proiect pentru digitalizarea a 29 de biblioteci din județ
Dâmbovița, județul cu cele mai multe biblioteci funcționale din România
Slujire Arhierească la Mănăstirea Stelea
Numărul cititorilor se menține la un nivel ridicat
Duminica a doua din Post, a Sfântului Ierarh Grigorie Palama
Meditații la școală, în vizorul Ministerului Educației
„Ana Oprișoreanu, linie și culoare”Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (II)

La prima prezentare a produsului, undeva pe la sfârșitul anului 2022, ChatGPT menționa că utilizează anumite bazele de date, adică documente publicate înainte de anul 2019. Normal, dimensiunea bazelor de date actualizate este o direcție clară de acțiune. Companiile care prestează servicii în acest sector scanează și indexează o cantitate enormă de documente în fiecare zi.

O parte... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale