Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.01.2023 00:14

Din perspectiva IȘJ Dâmbovița,


A A

Gripa sezonieră nu își face încă simțită prezența în Dâmbovița

Gripa sezonieră nu își face încă simțită prezența în Dâmbovița

Pe 9 ianuarie 2023, clopoțelul a sunat din nou în unitățile de învățământ pentru începerea celui de-al treilea modul din structura anului școlar! Numărul cazurilor de gripă a stricat planurile multor unități de învățământ din țară, în care elevii își vor desfășura activitatea la clasă în sistem hibrid. Acest lucru nu se întâmplă și la nivelul județului Dâmbovița, spune inspectorul școlar general, prof. Ileana Nicolaescu, care a precizat că nicio unitate de învățământ din județul Dâmbovița nu a semnalat faptul că se confruntă cu îmbolnăvirile de gripă, toate funcționând în acest moment în sistem normal.

Totuși, Ministerul Educației a trimis o serie de măsuri pe care le recomandă unităților de învățământ. Printre acestea se numără purtarea măștii de protecție de către personalul didactic, eventual și de către elevi, folosirea dezinfectantului și aerisirea claselor în timpul pauzelor. 

„Pot să vă anunț public că în județul Dâmbovița nu s-au semnalat niciun fel de probleme în ceea ce privește reînceperea cursurilor pentru cel de-al treilea modul din structura anului școlar. Este normal să apară virozele, vedem schimbări bruște de temperatură, așa că ne așteptăm și asemenea scenarii. Pot să spun că până acum nu au fost semnalate multe absențe la vreo unitate de învățământ, ceea ce înseamnă că situația este sub control. A fost transmisă o adresă a Ministerului în care sunt stipulate obligațiile conducerii unităților de învățământ. Vorbim despre măsuri firești, se recomandă purtarea măștii de protecție de către personalul didactic, utilizarea dezinfectanților, dacă este cazul sau măsurile de igienă personală, aerisirea spațiilor școlare în perioada pauzelor și între schimburile de elevi, în cazul în care unitatea de învățământ funcționează în două schimburi”, a declarat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Ileana Nicolaescu.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis că este posibil ca, în acest sezon, vârful infecțiilor respiratorii să fie atins în perioada 15 ianuarie – 10 februarie 2023.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

IPS Nifon: „Tinerii sunt primăvara Bisericii, speranța ei plină de încredere și bucurie”
Două Olimpiade Naționale la Târgoviște
„Artiști în devenire”, ediția a III-a, Târgoviște, 2024
Peste 32.000 de elevi primesc burse școlare
Salonul Anual de Grafică „Marin Petre Constantin”
"Ecouri din Bucegi" o apariție surpriză în peisajul presei culturale dâmbovițene
Liceul „Ion Heliade Rădulescu” devine parte din elita națională a hub-urilor viitorului
Liceul de Arte "Bălașa Doamna", autorizație provizorie pentru clasă de coregrafie
Elevii se pregătesc de vacanță
Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!? (II)

Documentarul „Zvezda”, în replică la ideea guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, de a lansa un lobby internațional privitor la faptele că „România are un drept de creanță deplin valabil asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova în 1916-1917”, isterizați, și comentatorii, și istoricii, chemați „la bară”, s-au dat de ceasul morții să argumenteze (falsuri care ar face-o să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale