Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.05.2023 00:13

Astăzi, miercuri, 17 mai 2023, între orele 11.00-13.00,


A A

Grevă de avertisment și în învățământul dâmbovițean

Grevă de avertisment și în învățământul dâmbovițean

*„Greva de avertisment este premergătoare grevei generale, fără de care nu putem declara greva generală *„Puțin probabil că se va schimba ceva în intervalul 17-22  mai 2023 și cel mai probabil va fi grevă generală”

 

Profesorii au decis: nu se poate fără grevă! Miercuri, 17 mai 2023, va fi grevă de avertisment și în învățământul dâmbovițean, la fel ca la nivel național, între orele 11.00-13.00. Președintele Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Dâmbovița, prof. Marius Popescu ne-a declarat ieri că elevii vor veni la școală, vor fi supravegheați de profesori, dar aceștia nu vor efectua activități didactice, adică nu vor preda, nu vor asculta... Din numărul total de membri de sindicat ai SLI Dâmbovița, aproape 78% au semnat că sunt de acord cu declanșarea grevei generale care ar urma să se desfășoare în data de 22 mai, numai că aceasta nu poate avea loc fără greva de avertisment.

„Puțin probabil că se va schimba ceva în intervalul 17-22  mai 2023 și cel mai probabil va fi grevă generală. Cred că se va ajunge la aceasta, pentru că la nivel național 72% dintre membrii de sindicat sunt pentru grevă generală, este un procent foarte mare. Nu ne dorim grevă generală, dar altă formulă se pare că nu există decât protestul acesta extrem. În principal nemulțumirile noastre se bazează pe nerespectarea legislației, este vorba de faptul că pentru personalul nedidactic nu este respectată legea salarizării, avem în continuare colegi care nici în acest moment când legea ar fi trebuit să intre în vigoare... nu s-a întâmplat. Sunt nemulțumiri legate de salarizarea celorlalte categorii din învățământ, avem salarii care, pentru colegii din auxiliar, nu au mai fost modificate din 2018. Avem probleme legate de neindexarea cu rata inflației a salariilor tuturor colegilor, neaplicarea unui regulament pentru sporuri, pentru categoriile de salariați din învățământ. Suntem singura categorie care nu beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă deși, unele dintre sindicate au câștigat în instanță, li s-a confirmat existența unor sporuri de către Direcțiile de Sănătate Publică și totuși nu s-au pus în practică. Normarea personalului didactic auxiliar și nedidactic este din 1999 în condițiile în care numărul de angajați a scăzut la aceste categorii, iar volumul de muncă a crescut. Orele suplimentare nu sunt plătite... Încă din 2008, în sistemul de învățământ se acordă zile libere care de cele mai multe ori nu pot fi efectuate, iar  lista poate continua. Greva de avertisment este premergătoare grevei generale, fără de care nu putem declara greva generală”, ne-a declarat ieri președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Examen de admitere la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”
Metodologia de înscriere în clasa a IX-a pentru elevii premianți
Elevi în focurile Evaluării Naționale
328 de locuri de muncă disponibile
Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
Licee reorientate către învățământul profesional
Cunoașterea lui Hristos cel înviat, fundament al credinței
O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa
Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (II)

Așa cum hoțul strigă hoții, în cazul individului reinstalat după cum au vrut mușchii săi pe tronul de la Kremlin, s-ar putea spune, cu evidentă putere a adevărului, parafrazând, că, ucigașul strigă ucigașii. Și ca să-i iasă sinistra pasență și-a pus la bătaie propaganda de sorginte bolșevică să inventeze niște…... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale