Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.12.2021 00:14

La Potlogi,


A A

Final de Forum național

Final de Forum național

Palatul Brâncovenesc din Potlogi, din Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, a gîzduit, duminică, 19 decembrie a.c., un moment de final al ediției a 3-a a Forumului Național Cultural „Brâncoveniana”. De fapt, a fost vorba despre un bis al Galei premiilor concursului de poezie patriotică „Sub crucea Sfântului Martir Brâncoveanu”, secțiune a Forumului, bis prilejuit de apariția editorială a volumelor câștigătorilor acestei întreceri poetice: Trofeul „Brâncoveniana” – „Noi, imperfecții”, de Vasile Toma; Premiul I – „Neliniști”, de Dimitrie-Sorin Pană; Premiul II – „Cu florile amintirii la ureche”, de Ionică Brandabur; Premiul III – „Nerostitele cuvinte”, de Florentina Chifu. Este bine de amintit, au fost subvenționate de Primăria comunei Potlogi , inițiativa lăudabilă, deci, aparținând profesoarei Valentina Vasile, președinta Cenaclului cultural „George Coandă”, și primarului, profesorul Nicolae Catrina.

Acest bis al galei a fost, în realitate, lansarea acestor volume premiu. Și pentru ca momentul să fie învăluit de magia apropiată a Crăciunului, o corală a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din București și grupul vocal de eleve al Asociației „Zestrea Satului” din Târgoviște au oferit emoționante concerte de colinde îndelung aplaudate. Apoi, binecunoscuta actriță Doina Chițescu a susținut cu pasiune un recital poetic întru nașterea Mântuitorului.

Președintele Forumului Național Cultural „Brâncoveanu”, scriitorul prof.dr. George Coandă, a semnificat însemnătatea strămoșeștilor datini de Crăciun ale românilor, oricât ar vrea să le facă uitate, la ordin, niște funcționari neomarxiști de la Bruxelles, iar președintele Juriului Concursului de Poezie, poetul Marian Ilie, a reoficiat Gala de premiere. Dar sufletul întregului final al Forumului a fost profesoara Valentina Vasile, care nu și-a precupețit energiile pentru excelenta organizare a acestei manifestări culturale devenite tradițională.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Șapte unități de învățământ candidează pentru statutul de „Școală Europeană”
Parada absolvenților, la o nouă ediție
Transport local gratuit pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” este acreditată Erasmus +
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Premiera spectacolului „Popcorn”
Eveniment academic UVT – Cluj - Elveția
Concursul național „Mesajul meu antidrog”
Programul privind deratizarea și dezinsecția muzeelor
Acțiune de informare preventivă în rândul cetățenilor și elevilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.

Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale