Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.01.2023 00:09

Din nou pe cărări de munte


A A

File de povește prin Munții Bucegi (I)

File de povește prin Munții Bucegi (I)

* Proiectul derulat sub titlul simbolic „În lumea lui Peter Pan - Țara de nicăieri”, a cuprins multe probe specifice turismului montan, dar și o drumeție interesantă

 

La începutul anului 2022, un grup de 40 de cercetași din Centrului Local „Aventura” Pitești a sosit în tabăra Căprioara, pentru organizarea unui Camp de iarnă, în zona de  întâlnire a masivelor Bucegi și Leaota. Zona frumoasă, traseele parcurse și probele susținute împreună cu voluntarii Asociației Ecologice Floare de Colț (AEFC) au impresionat pe tinerii montaniarzi astfel că, în vara aceluiași an, au revenit în Munții Bucegi, pentru a participa la proiectul „Tânărul Ranger Cercetaș”.

„Crucea albastră”

În perioada 6-8 ianuarie 2023, același nucleu de tineri cercetași, din cadrul Organizației Naționale „Cercetașii României” - Centrul Local „Aventura” Pitești a revenit la tabăra Căprioara pentru a cunoaște, alături de monitorii AEFC,  alte locuri minunate din zona sudică a Bucegilor. Proiectul derulat sub titlul simbolic „În lumea lui Peter Pan - Țara de nicăieri”, a cuprins multe probe specifice turismului montan (echipamentul individual, pericole în munți, orientare turistică și orientare sportivă cu busola, marcaje turistice etc.), dar și o drumeție interesantă pe traseul marcat cu „cruce albastră”, pornind de la Tabăra Căprioara – Tabăra Cerbul – Hidrocentrala Dobrești – valea Ialomiței (până la Podul lui Baltag) – culmea Orzei, cu coborâre la Lacul Scropoasa – Cascada „Șapte Izvoare”.

Cei 15 eroi de poveste

În cadrul drumeției, micuții montaniarzi au căutat și, desigur, au găsit, cei 15 eroi de poveste (Peter Pan, Clopoțica, căpitanul Hook, Tiger Lili, familia Darling, indienii, Băieții Pierduți și câinele Nana). Pe parcursul traseului au primit multiple informații despre obiectivele industriale din zonă (hidrocentrala Gâlma, banda rulantă care aduce calcar de la cariera Lespezi, hidrocentrala Dobrești, barajul din cheile Orzei etc.) sau despre văile și crestele care împânzesc frumoasa zonă parcursă.

 

 

C.M.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sorana Cîrstea, eliminată în sferturi la Indian Wells
Viitorul nu sună prea roz
Petrea, nemulțumit după prima etapă din play-out
Prezenți la Etapa Regională a Juniorilor U14
Chindia a ajuns pe loc de baraj
Pe ultima linie dreaptă
Surpriză neplăcută la Moreni
Ziduri câștigă derby-ul cu Voinești
Liderii pierd la Juniori U19
Editorial sportiv: Lovitura de la colț!Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (II)

La prima prezentare a produsului, undeva pe la sfârșitul anului 2022, ChatGPT menționa că utilizează anumite bazele de date, adică documente publicate înainte de anul 2019. Normal, dimensiunea bazelor de date actualizate este o direcție clară de acțiune. Companiile care prestează servicii în acest sector scanează și indexează o cantitate enormă de documente în fiecare zi.

O parte... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale