Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.06.2022 00:20

Președintele Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică, explică nemulțumirile!


A A

Fierbere în sistemul sanitar!

Fierbere în sistemul sanitar!

*Infirmierii, brancardierii, personalul TESA și cel auxiliar își cer drepturile și anunță proteste masive!

 

 

Violeta Stanciu


 

Răbdarea salariaților din sistemul sanitar a luat sfârșit! Infirmierii, brancardierii, personalul TESA și cel auxiliar, dar și asistenții medicali au ieșit miercuri, 15 iunie 2022, la primul protest, de după pandemie, pentru a-și cere drepturile salariale. Președintele Federației Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică ne-a declarat ieri că au primit promisiuni din partea guvernanților că lucrurile se vor îndrepta.

 

În caz contrar, sindicaliștii amenință cu reluarea protestelor. De asemenea, liderul de sindicat dâmbovițean susține că dacă nu ar exista sporurile, care să ridice salariile, „mulți dintre colegii mei ar avea salariul minim pe economie”. O altă nemulțumire a sindicatelor din sănătate este noua legea propusă prin PNRR care limitează plafonul de sporuri la 20%. 

,,Cei de la Guvern au spus că revendicările noastre sunt îndreptățite dar din păcate primul ministru nu a fost la momentul protestului. Am fost primiți de un consilier personal al d-lui prim ministru și avem promisiunea că săptămâna următoare delegația noastră, a Federației Sanitas, se va întâlni cu primul ministru și o mare parte din revendicările noastre se vor discuta și sperăm noi că poate se vor și rezolva. Au fost luați în calcul și infirmierele și brancardieri pentru că la acel sfert de salariu care se va primi de la 1 iulie 2022, ei nu erau luați în calcul. Era luat în calcul doar personalul TESA, dar infirmierele, brancardierii și personalul auxiliar nu era luat în calcul pentru această majorare, care acoperă o mică parte din inflație, pentru că o creștere nu putem s-o considerăm. Dacă revendicările noastre nu vor fi soluționate vom reveni cu protestul, adică îl vom continua. A fost doar primul pas, noi am tras un semnal de alarmă, mai ales că ne îngrijorează foarte mult noua lege propusă prin PNRR pentru că dacă legea rămâne în forma aceasta vom avea de pierdut cu toții. Pe sănătate, vor avea pierderi toate categoriile de personal, pentru că pe noua lege se propune un plafon 20% pe ordonatorul principal de credite pentru toate sporurile. Dacă acum avem 30% plafonul și nu reușim să acordăm sporuri mai mari, gândiți-vă că la 20% automat vom pierde cu toții și mai mult’’, ne-a declarat ieri președintele Federației Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Peste 3700 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Săptămână de foc pentru pompierii dâmbovițeni
Aspecte de bază privind REVISAL
Cursuri anti-drog pentru polițiști
Daruri pentru Azilul de la Bălteni
„Ziua de Curățenie Națională”
Jandarmii, acțiune de ecologizare de Ziua Muntelui
Rețeaua de gaze naturale, în așteptare
Creșterea numărului de infecții respiratorii
"Creșterea salariului minim nu va fi înțeleasă..."


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Valorile în care credem

Desigur, a discuta despre valori pare ceva banal, într-o lume în care sursele de informare ne invadează parcă prea mult viața. De multe ori, cuvintele seci ocupă spațiu public, iar fără să ne dăm seama preluăm automat expresii pompoase, fără a le trece suficient prin filtrul gândirii personale.

Teoretic, într-o lume utopică, avem anumite valori care ne veghează existența. Astfel, putem să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale