Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.04.2024 00:15

Evaluare la Prefectură pentru anul precedent cu privire la...


A A

Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița

Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița

*Rata șomajului înregistrat în luna decembrie 2023 a fost de 2,8%, situându-se sub media națională cu 0,1 puncte procentuale

 

În cadrul unei ședințe ordinare a Colegiului Prefectural, Vasile Ciocan, Șeful serviciului din cadrul Instituției Prefectului Dâmbovița, a prezentat o evaluare detaliată a situației forței de muncă și a șomajului din județ pentru anul 2023.

Principalele date prezentate sunt: Repartiția populației: La începutul anului 2023, 31,3% din populația județului locuia în mediul urban, iar 68,7% în mediul rural. Persoane active: 33,5% din populația județului erau persoane active, în creștere cu 6,0 mii de persoane comparativ cu anul anterior. Populația ocupată: 31,5% din populația totală a județului era deținută de persoanele ocupate, cu o creștere de 5,6 mii de persoane. Numărul salariaților: La sfârșitul lunii decembrie 2023, județul Dâmbovița avea un efectiv de 91.241 de salariați, în creștere cu 212 persoane față de anul 2022.

Șomajul: Numărul șomerilor înregistrați la sfârșitul anului 2023 a fost de 4.691 persoane, în scădere cu 313 persoane comparativ cu anul 2022. Rata șomajului: Rata șomajului înregistrat în luna decembrie 2023 a fost de 2,8%, situându-se sub media națională cu 0,1 puncte procentuale. Disparitatea dintre sexe: Rata șomajului pentru femei a fost cu 1,3 puncte procentuale mai mare decât cea pentru bărbați, situându-se la 3,5% față de 2,2%. Nivelul de educație al șomerilor: 76,4% dintre șomeri aveau studii elementare, 20,6% studii medii și 3% studii superioare. Procentul celor neindemnizați a fost de 76,3%.

Evaluarea arată o tendință pozitivă în evoluția pieței muncii din județul Dâmbovița în anul 2023, cu o creștere a numărului de persoane active și a populației ocupate, precum și o scădere a ratei șomajului înregistrat.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

PSD Dâmbovița, final de analiză în teritoriu
Teren modern de sport, construit prin PJDL
Pensionarii, nemulțumiți de pensiile care nu țin pasul cu inflația
Lucrări avansate la DN 7 Bâldana - Titu
Contabilii cer eliminarea E-TVA și oprirea „dictaturii fiscale”
Finanțarea pentru medicii de familie și cei din Ambulatoriu
Privatizarea Automecanica Moreni, o misiune (im)posibilă
„Codul Fiscal se schimbă de sute de ori pe an”
Șantierele feroviare, în colimatorul Ministerului Transporturilor
Energia electrică, asigurată prin panouri fotovoltaice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale