Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.03.2024 00:15

Rezultatele foarte bune, bilet garantat spre clasa a IX-a


A A

Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională

Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională

Ministerul Educației anunță că în anul școlar 2024-2025, elevii cu rezultate remarcabile la olimpiadele școlare și competițiile internaționale vor putea accede în clasa a IX-a fără a fi supuși Evaluării Naționale sau probelor de aptitudini.

Potrivit metodologiei de înscriere publicată în Monitorul Oficial, absolvenții din seria curentă care au obținut premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare finanțate de minister sau premii I, II, sau III la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației, vor beneficia de această facilitate.

Această decizie vine ca o veste bună pentru tinerii care au reușit să obțină rezultate importante la olimpiade sau competiții internaționale, oferindu-le oportunitatea de a continua studiile  fără presiunea unei evaluări naționale sau a probelor de aptitudini.

„Este un pas important pentru recunoașterea meritului și a efortului depus de către acești elevi în domeniile în care au excelat. Astfel, elevii cu performanțe deosebite vor putea participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a într-un singur județ, fără a susține evaluarea națională sau probele de aptitudini, ceea ce le va permite să-și continue parcursul educațional într-un mod mai fluent și echitabil”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Elevi în focurile Evaluării Naționale
328 de locuri de muncă disponibile
Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
Licee reorientate către învățământul profesional
Cunoașterea lui Hristos cel înviat, fundament al credinței
O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa
Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște
Muzeele dâmbovițene, deschise în minivacanța de Paște
Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?

Educația reprezintă un factor cheie în dezvoltarea și susținerea unei societăți europene coezive și inclusive. Este vizibil tot mai mult că prin facilitarea cooperării și a parteneriatelor între țările europene, educația joacă un rol crucial în construirea unei Europe unite, capabile să își păstreze relevanța internațională și să reziste în fața provocărilor create de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale