Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.08.2022 00:20


A A

Dacă Zelenski are fi un înțelept...

Dacă Zelenski are fi un înțelept...

... l-ar lovi pe sangvinarul țar Vladimir Putin drept în moalele capului, punându-l într-o situație cu efect de clinci, de fapt, în fața unui, așa cum este numit în diplomație, „fait accompli”. Asta dacă, nu mai zic, ar fi și un patriot autentic ucrainean, dublat de un abil vizionar în de-ale geopoliticii, asumându-și riscul de a fi huiduit de ai săi, bineînțeles din lipsă de înțelegere și de cunoaștere a ADEVĂRULUI ISTORIC, urmașii lui Bogdan Hmelnițki suferind și ei de un patriotism xenofob.

Fiind conștient că ceea ce voi opina/sugera mai încolo va fi privit ca o fantezie geopolitică, o vorbă-n vânt, spulberând praful din stepa Kalmukă, și că Kievul, auzind-o, ar sări ca ars la orgoliul său ultranaționalist, totuși mă încumet, chiar de voi fi tratat de naiv al naivilor, să o relev opiniei publice.

Ceea ce se cunoaște prea bine și la Bruxelles, și la Washington, și la Paris, și la Londra, de bună seamă și la Berlin, Moscova și Kiev – care se face a nu avea habar, pentru că, altminteri, ar pierde cașcavalul (teritorii) din cioc – până și de Beijing – privește tragicul rapt pe seama României, ca efect al odiosului pact „Ribbentrop-Molotov”, executat de defuncta URSS, care în urma unor ultimatumuri/declarații de război – haideți să nu ne mai dăm după corcodușul Kremlinului, ăsta e în realitate adevărul – a încarcerat între frontierele sale Bucovina de Nord, ținutul Herța și Basarabia.

Apoi „țarul roșu” I.V.Stalin, printr-o diabolică „mistificare geografică”, a dăruit R.S.S. Ucraineană – o republică fantomatică gonflată, cu regim de gubernie, ca și celelalte republici sovietice la cheremul Moscovei bolșevice – Bucovina de Nord și sudul Basarabiei (Bugeacul; fostele județe Ismail și Cetatea Albă), irepresibilul interes geostrategic – moștenit de la Rusia Romanovilor – fiind stăpânirea gurilor Dunării.

Dar, după prăbușirea halucinantă a URSS – însă nu imprevizibilă – Ucraina, așa cârpită cu pământuri strămoșești ale altora, o cârpire și ilegală, și imorală, s-a trezit recunoscută instant de către ONU ca stat de drept... și pace! Numai că acum, vot, pace nu mai este în Ucraina, noul țar Vladimir Putin dorind cu sfântă ardoare țarist-stalinistă să mute – mistificare geografică rediviva – frontierele de sud-vest ale Rusiei la gurile Dunării. Iar dacă Odessa va cădea – și perspectiva este sinistră – în labele ursului kremlinez, România se va învecina cu măreața Rusie și, din acea clipă, vom sta cu frica-n gât!

(va urma)

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)
„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (I)
Reîntregirea patriei prin Biserica neamului
Snagov 2
Snagov 2
Gangsterismul valah
Turism prezidențial doar de „amorul artei”
Mobilitățile de la structura națională spre cea europeană
„Colivia de aur” europeanã
Presa sănătoasă, importantă pentru democrația Europei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale