Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.03.2024 00:16

VOX POPULI :: România, țară scumpă!


A A

Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri

Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri

Ștefan Khalil


În primele luni ale anului 2024, inflația a crescut semnificativ în România, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). Rata anuală a inflației a urcat la 7,41%, iar prețurile mărfurilor alimentare s-au majorat cu 5,64%. Aceste creșteri au impact direct asupra bugetelor gospodăriilor, punând presiune suplimentară pe cei mai vulnerabili membri ai comunității, în special pensionarii. În acest context, cetățenii din județul Dâmbovița, și nu numai, se confruntă cu provocări financiare tot mai mari, iar adaptarea la noile condiții devine o necesitate imperativă. Reporterii cotidianului nostru au stat de vorbă cu mai mulți cetățeni despre subiectul creșterii inflației, întrebându-i cum fac față noilor scumpiri, în special la alimente?

 

*Scumpirile sunt greu de gestionat, mai ales când trăiești dintr-o pensie fixă. Trebuie să facem ajustări în mod constant și să alegem cu grijă ce cumpărăm.

*Merg la piață de două ori pe săptămână pentru a compara prețurile și a găsi cele mai bune oferte. Încercăm să reducem consumul de produse mai scumpe și să optăm pentru alternative mai accesibile.

*Am început  de acum doi ani să cultivăm câteva legume în grădină pentru a reduce cheltuielile cu alimentele proaspete. Este o muncă grea, dar ne ajută să economisim.

*Ne bazăm mai mult pe produsele locale și de sezon, deoarece sunt adesea mai ieftine decât cele importate. Încercăm să fim mai conștienți și să facem alegeri inteligente când vine vorba de cumpărături.

*A trebuit să renunțăm la unele obiceiuri, cum ar fi mâncarea în oraș sau cumpărarea de produse de lux. Este un sacrificiu, dar necesar pentru a face față noilor realități economice.

*Facem față cu greu creșterilor de prețuri. Facturile încă ne omoară, la curent și gaze. Să sperăm că asta va fi ultima lună când trebuie să achităm așa de mulți bani la facturi, iar de Paște să avem și noi o masă cât mai bogată, cum e tradiția.

 

Cetățenii din județul Dâmbovița se confruntă cu provocări semnificative din cauza scumpirilor recente, dar găsesc modalități creative de a face față acestor dificultăți. De la adoptarea unor strategii de cumpărături mai eficiente până la implicarea în activități de auto-producție, comunitatea se mobilizează pentru a-și proteja bugetele și a-și menține calitatea vieții.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni

Ori altminteri spus, este acum mare înghesuială de prezidențiabili la poarta care duce la „tronul” ăla. Și apropo de luptă, pe măsură ce crește numărul competitorilor - și o să mai crească, așteptându-se a intra la înghesuială și candidatul PSD - aceasta se întețește în cel mai neaoș stil mioritic. Deocamdată, pentru că vara asta de infern nu-i bate la cap și pe bravii... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale