Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.01.2022 00:11

Cuvântul care zidește


A A

Credință și vindecare

Credință și vindecare

În fragmentul din Sfânta Evanghelie care se citește în duminica ce urmează este relatată vindecarea unui orb de către Mântuitorul Iisus Hristos, în apropiere de cetatea Ierihonului. Ceea ce ne reține atenția în mod deosebit este iubirea milostivă a Mântuitorului Iisus Hristos, alături de credința puternică a orbului care I-a cerut lui Iisus să-l vindece.

Ne spune Sfânta Evanghelie că la poarta cetății din mulțimea aceea de oameni încercați trupește, neputincioși la trup, era și un om orb. Ne spune Sfânta Evanghelie că orbul acesta, stând la poarta cetății Ierihon, asculta pașii trecătorilor și vorbele lor. Era atent. Ei bine, orbul acesta asculta despre Mântuitorul Iisus Hristos. Și-n inima și din sufletul lui s-a-nălțat o rugăciune către Dumnezeu. „Doamne, ajută-mi ca să-L laud și eu, să-L simt și eu pe Învățătorul, pe Mântuitorul Iisus Hristos”. Ceea ce nu știa el și poate, uneori și noi uităm, este faptul că orice rugăciune rostită din iubire și din dorință de a ajuta pe celălalt, se înalță la Cer, cu niște aripi diafane de lumină.

Momentul central al acestei vindecări îl reprezintă recunoașterea de către orb a mesianității Domnului Iisus Hristos, căci i se spune de către mulțime că trece Iisus Nazarineanul, dar el strigă cât poate de tare și de des: „Iisuse, Fiul lui David…”. De unde, deci, a avut el această cunoaștere dumnezeiască, căci nu-L văzuse vreodată pe Iisus Hristos! Mulțimea deși Îl vedea și-L urma, nu-L cunoștea pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu! Dacă credința lui în El l-a mântuit, cum a spus Mântuitorul, înseamnă că l-a și înțelepțit, cum zice Psalmistul: „Domnul îndreaptă pe cei gârboviți, Domnul înțelepțește orbii, Domnul iubește pe cei drepți” (Ps. 145, 8).

În această vindecare a orbului din Ierihon se manifestă dragostea infinită a lui Dumnezeu, compasiunea, mila lui Iisus, care nu trece indiferent pe lângă cei care se află în suferință. Prin Iisus și Tatăl suferă pentru suferințele noastre și îl trimite pe Fiul Său să ne dea viață veșnică, vindecare și sănătate. Această vindecare este atât un act de milă, cât și un act de putere. Este cu siguranță un act de putere din partea lui Dumnezeu, căci Iisus este Dumnezeu deplin. Dar această vindecare este și un act de putere din partea omului, căci în Iisus natura umană își află desăvârșirea.

 

Pr. Iulian Predica,  Parohia Mânjina

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Admiterea la Facultatea de Teologie din Târgoviște
Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște
Hramul mănăstirii Peștera
Adevăratele alegeri!
Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine
2644 de elevi prezenți la a doua probă scrisă a Examenului de Bacalaureat
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Babel 2022, la final


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale