Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.03.2023 00:12

DSVSA Dâmbovița:


A A

Controalele cu bătăi de cap la magazine și fermele de pui

Controalele cu bătăi de cap la magazine și fermele de pui

*S-a dispus interzicerea activității pentru 7 exploatații comerciale de tip A și pentru două magazine de comercializare pui de o zi         

 

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentului (DSVSA) Dâmbovița au efectuat, în perioada 20 - 28.03.2023, controale oficiale la  unități de comercializare a puilor de o zi și în exploatațiile comerciale de tip A pe raza județului Dâmbovița. Potrivit directorului DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea controalele oficiale efectuate au constat în verificări privind: condițiile de funcționare sanitar-veterinară a unităților; modul de comercializare și documentele sanitare veterinare de proveniență a păsărilor, etc.

,,În urma controalelor s-au constatat deficiențe privind: trasport de păsări fără documente sanitare veterinare specifice; mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar; încălcarea normelor de bunăstare în timpul transportului; nerespectarea condițiilor sanitare veterinare care au stat la baza obținerii înregistrării sanitare veterinare de către exploatațiile comerciale  de tip A; nerespectarea condițiilor de biosecuritate în exploatații. Pentru deficiențele constatate s-a aplicat 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 3600 lei conform H.G. nr. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare. Totodată, s-a dispus interzicerea activității (OIA) pentru 7 exploatații comerciale de tip A și pentru două magazine de comercializare pui o zi și o ordonanță de suspendare (OSA) pentru un magazin de comercializare pui o zi, până la remedierea deficiențelor”, a transmis directorul executiv al DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sprijin de urgență pentru fermieri
Pregătiri pentru campania de vaccinare antirabică la câini și pisici
127 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Certificate constatatoare extinse, eliberate mai ușor
700 de locuri de muncă disponibile
Noi reglementări în privința pensiilor
Apel SANITAS către Guvernul României
Un singur focar de pestă porcină africană activ
CARP OMENIA Târgoviște deschide ușa salariaților din afara județului
621 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Handbal european

DAN LUCA


Scriu acest editorial și pentru a saluta revenirea pe prima scenă a echipei de handbal masculin de la “U” Cluj. Bravo jucătorilor și conducătorilor! Am avut onoarea, acum mai bine de 30 de ani, să împart vestiarul cu marile glorii ale handbalului clujean, iar acea perioadă a devenit un reper al vieții mele.

Chiar dacă România are 4... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale