Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.07.2022 00:18

În Arhiepiscopia Târgoviștei, a avut loc...


A A

Conferința pastoral-misionară pentru preoți

Conferința pastoral-misionară pentru preoți

În Sala „Independența” din Târgoviște, a avut loc, luni, 25 iulie 2022, Conferința Pastoral-Misionară din prima parte a anului, cu tema „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, pentru preoții din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Conferința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, iar la ea au luat parte, alături de preoții din Eparhie,  Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și Protopopii celor cinci Protoierii ale Eparhiei.

Înaltpreasfinția Sa a evocat problematica rugăciunii în viața de credință eclezială, subliniind câteva priorități pe care preoții trebuie să le urmeze în dezvoltarea spiritualității parohiale și, de asemenea, a evidențiat câteva din cele mai cunoscute chipuri de rugători ai Ortodoxiei universale.

Mitropolitul Nifon a arătat necesitatea exemplului personal pe care clericii trebuie să-l ofere credincioșilor lor, în ceea ce privește rugăciunea. Înaltul Ierarh a reiterat nevoia intensificării rugăciunii pentru pace, în contextul războiului din apropierea granițelor țării noastre, dar și a celei pentru ploaie, în acest timp de secetă prelungită, îndemnând preoții să aprofundeze, la parohii, rugăciunea cu aceste intenții.

Referatul principal a fost susținut de Pr. prof. univ. dr. Florea Ștefan, Prodecanul Facultății de Teologie a Universității „Valahia” din Târgoviște și slujitor al Parohiei „Sfinții Arhangheli” din Târgoviște. De asemenea, au susținut referate: Pr. prof. Marian Dobrescu, directorul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, dar și slujitor al Parohiei Pucioasa II, Protoieria Pucioasa și Pr. prof. Bogdan Stana, de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște și slujitor al Parohiei Răzvadul de Jos, Protoieria Târgoviște Nord.

După aceea, au avut loc dezbateri cu privire la tema conferinței, în cadrul cărora s-au remarcat atât profesori de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște și de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, cât și preoți din cadrul protoieriilor Eparhiei noastre.

În încheiere, au fost realizate comunicări din partea Centrului Eparhial cu privire la probleme concrete legate de viața spirituală, liturgică și administrativă de la parohii.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Vârfuri, Pagini de istorie. File de monografie"
Elevii nu mai pot fi exmatriculați!
„Tezele ar putea să fie eliminate de tot din programă”
Pescuirea minunată
Infrastructură sportivă și educațională în dezvoltare la Raciu
Inspectorul școlar general, despre bursele de studii la clasa a V-a
Răvășitul oilor, la mare căutare și în acest an
Răvășitul oilor, „unul dintre festivalurile emblemă ale județului Dâmbovița”!
Inspectorul școlar general, despre proiectul pilot al evaluării digitalizate
Sfânta Cruce - nădejde spre mântuire


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sfidătoarea nesimțire

George Coandă


Este clar, parlamentarii patriei, și de stânga, și de dreapta, și-au pierdut de-a binelea uzul rațiunii, căzând în plasa întinsă de UDMR. Propunând în Parlamentul României ca salariile parlamentarilor, administrației prezidențiale și publice locale să fie substanțial crescute, iar parlamentarii validând prin vot... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale