Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.11.2021 00:18

FOTO & VIDEO :: Aseară, în cadrul Programului Național de Concerte inițiat la Târgoviște,


A A

Concertul "Tinerețea Romanței", succes la Constanța

Concertul

Un succes extraordinar a încununat Programul Național de Concerte „Tinerețea Romanței” la concertul susținut duminică, 21 noiembrie a.c., la Constanța. Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța a fost nu doar gazdă primitoare, ci și un partener implicat cu profesionalism și multă dăruire în organizarea concertului, asigurând o superbă ambianță scenografică.

Spectatorii prezenți în număr mare, atât în sală, cât și, mai ales, online, au aplaudat cu mare încântare recitalurile sensibile de romanță susținute de Daniela Vlădescu – îndrăgit artist liric și directorul TNOB Constanța, Alina Mavrodin Vasiliu – amfitrion al concertului și directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței”, alături de laureați ai Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur” din această zonă: Mihaela Ionescu, Mădălin Băldău, Iulian Bratu, Doru Pantazi și Ionuț Boancheș. La pian și-a dat măsura virtuozității Ovidiu Mezei, asigurând acompaniamentul artiștilor invitați în recitaluri. Publicul a fost vizibil impresionat și a aplaudat la scenă deschisă și interpretările sensibile la harpă ale Cristinei Munteanu.

 

VIDEO AICI

 

Alina Mavrodin Vasiliu i-a purtat pe cei prezenți prin momente din istoria Festivalului Național „Crizantema de aur” și a transmis un mesaj de suflet din partea organizatorilor tradiționali ai Festivalului Național „Crizantema de Aur”: Primăria și Consiliul Local Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște. Prezentările au cuprins și informații inedite despre Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște - unic în România - și despre proiectul de vizitare online prin care oricine poate pătrunde virtual în istoria Romanței - gen muzical de patrimoniu al culturii naționale, dincolo de barierele restricțiilor impuse de pandemie.

Reamintim și celelalte instituții colaboratoare ale Programului Național de Concerte „Tinerețea Romanței”, ediția 2021: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, Opera Română Craiova, Opera Română Brașov, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” București, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău, Muzeul „Casa Romanței” și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște. Sponsorii evenimentului: COTNARI, EUROGAS PRESCOM FIENI, BANCA TRANSILVANIA, FUNDAȚIA „HENRY MĂLINEANU”, ROTARY CLUB TÂRGOVIȘTE, CAMERA NOTARILOR PUBLICI PLOIEȘTI, EXPERT RECYCLING.

În finalul concertului, artiștii și spectatorii au cântat împreună vechea și iubita romanță „Ciobănaș cu 300 de oi”.

 

Victor MunteanComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

De mâine, până luni, 24 Ianuarie, Romanța (re)unește români de pretutindeni în Cetatea istorică a Târgoviștei
Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească” pregătește numeroase activități pentru elevi și studenți
Casa d’ Italia revine din nou în atenția consilierilor locali târgovișteni
Integrarea copiilor cu nevoi speciale în învățământul de masă, greu de realizat?
Dificultăți la realizarea planurilor de urbanism general
Vizite de pe 3 continente la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște
Mitropolitul Nifon, membru în comisia de doctorat la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române
Programul "Tinerețea Romanței", lansare cu ocazia Zilei Culturii Naționale
Vindecarea celor zece leproși
Infrastructura școlară, în plin proces de reabilitare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Criza și liderii adevărați (II)

Dacă Ununea Europeană alegea răspunsul clasic, œSănătatea nu este de competența structurii europene, ci este abordată la nivelul fiecărui stat membruœ, o spun cu mâna pe inimă, nu cred că mai exista UE acum. Însă Uniunea Europeană și-a revenit ca boxerul din pumni.

După o ezitare, am observat cu toții un leadership european pe criza sanitară. Comisia Europeană a devenit forța mobilizatoare în... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale