Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.07.2020 00:18

Ieri, la ședința CJ Dâmbovița,


A A

Colectarea selectivă a gunoaielor, pusă în cui!

Colectarea selectivă a gunoaielor, pusă în cui!

❚ Printre proiectele care nu au primit suficiente voturi pentru a fi aprobate s-a numărat și cel care prevedea ,,aprobarea cumpărării unui teren proprietate privată situat în comuna Văcărești, județul Dâmbovița, în vederea realizării de investiții privind gestionarea deșeurilor municipale în județul Dâmbovița, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020”

 

ȘTEFAN KHALIL


Ieri a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița, aferentă lunii iunie. La această întrunire, consilierii au respectat regulile de distanțare socială, aceștia nefiind lăsați să stea unul lângă celălalt. Pe ordinea de zi au fost 24 de proiecte de hotărâre, dar nu toate dintre acestea au primit numărul de voturi necesar pentru a trece mai departe. Printre proiectele care nu au primit suficiente voturi pentru a fi aprobate sa numărat și subpunctul 14. Acest proiect de hotărâre prevedea ,,aprobarea cumpărării unui teren proprietate privată situat în comuna Văcărești, județul Dâmbovița, în vederea realizării de investiții privind gestionarea deșeurilor municipale în județul Dâmbovița, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020”. Membrii grupului Partidului Național Liberal au fost de acord cu acest proiect și au votat pentru. Nu aceeași reacție au avut-o cei din tabăra opusă, consilierii Partidului Social Democrat alegând să voteze împotrivă sau să se abțină de la vot. Din acest motiv, proiectul nu a primit suficiente voturi pentru a trece mai departe, acesta fiind declarat respins. Președintele CJD le-a comunicat consilierilor social-democrați că proiectul pentru colectarea selective a gunoaielor este pus în cui în momentul de față, în județul Dâmbovița. Tot Alexandru Oprea a mai semnalat că cetățenii județului Dâmbovița vor plăti 80 de lei pe tonă pentru gunoiul neprelucrat. ,,Ați primit fiecare dintre dumneavoastră pe suport electronic acest raport, al celor de la TADECO, cu care avem contractul de consultanță, care au evaluat cred că 8 sau 9 terenuri. La fiecare dintre ele au ați pus argumente pro, argumente contra. Repet, dacă nu suntem de acord să achiziționăm acest teren…oricum suntem contra – cronometru cu procedurile de mediu, riscăm ca județul Dâmbovița să nu poată implementa acest sistem de management integrat și cetățenii județului Dâmbovița să plătească pe de-o parte 80 de lei pentru gunoiul neprelucrat din punct de vedere al conformității cu normativele europene, plus ADI-ul, alți 80 de lei pe tonă pentru neîndeplinirea target-urilor legate de ceea ce înseamnă colectarea selectivă”, a fost reacția președintelui CJD, Alexandru Oprea.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Caracterizări – acuze fără fond
Ample proteste la nivel județean și național
Pensionarii de la sate, „campionii” împrumuturilor
Peste 75.000 lei oferiți de Biserică
Două cazuri de COVID-19 confirmate în școli
Căruțaș mort în accident rutier la Bucșani
Investiții importante în infrastructura târgovișteană
Controverse pe construcția unui hotel de cinci stele în zona Peștera-Padina
Găești - acțiune stradală pentru siguranța elevilor
Serviciul de Ambulanță din Dâmbovița, din nou pe „jar”
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Caracterizări – acuze fără fond

De bună seamă că nu sunt într-atât de naiv încât să nu-mi dau seama că etichetările  vituperatoare pe care și le aruncă peste gard, dar și în piața publică, partidele, reciproc, sunt, așa de ochii lumii, pentru a impresiona pe cei mai slabi de cuget, majoritatea electoratului, și a-și croi, astfel, un drum la guvernare sau pentru a rămâne acolo, adică la Putere.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale