Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.04.2023 00:14

Adunarea generală anuală a Filialei ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”


A A

Cinstind eroii, se onorează patria

Cinstind eroii, se onorează patria

comunicat

Sub acest principiu de acțiune patriotică vineri, 21 aprilie a.c. la Cercul Militar din Târgoviște a avut loc adunarea generală anuală a Filialei ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”. Din darea de seamă prezentată de col(r) Gheorghe Șerban, președintele filialei și, de altminteri, și moderatorul lucrărilor adunării a reieșit relevant faptul că în județul Dâmbovița, și în 2022 s-a acordat atenția pe care o merită cu prisosință, monumentele închinate eroilor martiri jertfiși pe Altarul Patriei în războaiele pentru libertate, independență și suveranitate națională.

În continuare au fost aduse la cunoștință de către ing.cdor.Marian Pavel și de către col.(rtr) Dumitru Iov situația contabilă și financiară a filialei. Apoi în luările lor de cuvânt prof.Mihaela Busuioc, inspector la Inspectoratul Județean Școlar, prof. Constantin Voicu și prof. dr. George Coandă au pus în evidență necesitatea unei opere susținute de educare patriotică a tinerei generații.

Au fost înmânate, în continuare diplome de excelență unor președinți de subfiliale teritoriale pentru activitatea susținută de punere în valoare a eroilor din unele localități ale județului, a istoriei locale. Au transmis mesaje din partea Consiliului Județean jr.Dan Popa, secretar general al județului și lt.col. Bogdan David locțiitor al comandantului Garnizoanei Târgoviște.

În incheiere a fost proiectat filmul documentar ,,O nouă descălecare a românilor de peste Prut”, oferit de dr. Luminița Giurgiu, membru în Comisia Română de Istorie Militară. Participanții la adunare au vizitat expoziția de documente și obiecte personale militare care au aparținut eroului târgoviștean mr.(p.m.) Dudea Gheorghe, ofițer în Regimentul 22 Infanterie Dâmbovița.

 

Biroul de presă al Filialei ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Investiții CJD importante pentru cultură și educație
Pescuirea minunată
Străzi cu nume de flori la Malu cu Flori
Comuna Raciu continuă să investească în infrastructura sportivă
Sprijin la Voinești pentru elevi și părinți
Înălțarea Sfintei Cruci
Liniște salarială după greva din vară
Mircea Geoană, primit la reședința Arhiepiscopiei Târgoviștei
Salonul Editorial Târgoviște, ediția XXII-a, de Zilele Cetății
Trienala internațională de sculptură "Vasile Blendea"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Solidaritatea europeană

Uniunea Europeană este o construcție colectivă, iar solidaritatea este una dintre valorile însușite încă de la început, în anii 50. Solidaritatea a stat și la baza deschiderii Vestului către Europa de Est după fantasticul an 1989, iar după un proces birocratic și de durată s-a înfăptuit reunificarea continentului.

Normal, există încă țări în Europa care nu fac... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale