Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.04.2023 00:14

Adunarea generală anuală a Filialei ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”


A A

Cinstind eroii, se onorează patria

Cinstind eroii, se onorează patria

comunicat

Sub acest principiu de acțiune patriotică vineri, 21 aprilie a.c. la Cercul Militar din Târgoviște a avut loc adunarea generală anuală a Filialei ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”. Din darea de seamă prezentată de col(r) Gheorghe Șerban, președintele filialei și, de altminteri, și moderatorul lucrărilor adunării a reieșit relevant faptul că în județul Dâmbovița, și în 2022 s-a acordat atenția pe care o merită cu prisosință, monumentele închinate eroilor martiri jertfiși pe Altarul Patriei în războaiele pentru libertate, independență și suveranitate națională.

În continuare au fost aduse la cunoștință de către ing.cdor.Marian Pavel și de către col.(rtr) Dumitru Iov situația contabilă și financiară a filialei. Apoi în luările lor de cuvânt prof.Mihaela Busuioc, inspector la Inspectoratul Județean Școlar, prof. Constantin Voicu și prof. dr. George Coandă au pus în evidență necesitatea unei opere susținute de educare patriotică a tinerei generații.

Au fost înmânate, în continuare diplome de excelență unor președinți de subfiliale teritoriale pentru activitatea susținută de punere în valoare a eroilor din unele localități ale județului, a istoriei locale. Au transmis mesaje din partea Consiliului Județean jr.Dan Popa, secretar general al județului și lt.col. Bogdan David locțiitor al comandantului Garnizoanei Târgoviște.

În incheiere a fost proiectat filmul documentar ,,O nouă descălecare a românilor de peste Prut”, oferit de dr. Luminița Giurgiu, membru în Comisia Română de Istorie Militară. Participanții la adunare au vizitat expoziția de documente și obiecte personale militare care au aparținut eroului târgoviștean mr.(p.m.) Dudea Gheorghe, ofițer în Regimentul 22 Infanterie Dâmbovița.

 

Biroul de presă al Filialei ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Daruri pentru copiii din unitățile de învățământ
„Povestea iei”
Titularizarea fără examen a profesorilor suplinitori
Examenul de Bacalaureat a început pentru 3080 de elevi
Angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței
Mijlocitorul veșnic al mântuirii noastre
„Întâlnirile Babel”, un spațiu relaxat de împărtășire a ideilor
85 de școli din România, inclusiv 3 din Dâmbovița, primesc finanțare prin PNRAS
Cadrele didactice primesc o majorare salarială de 7%
Festivalul BABEL XII - conexiuni și inedit


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale