Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.11.2022 00:15

După doi ani de pandemie,


A A

Cele mai vizitate puncte turistice din Dâmbovița în anul 2022

Cele mai vizitate puncte turistice din Dâmbovița în anul 2022

*La fel ca în anii precedenți, pe primul loc se află Peștera Ialomiței, cu un număr de vizitatori de aproximativ 110.000

 

După doi ani sufocați de pandemie, turismul dâmbovițean, și nu numai, a primit în sfârșit o gură de oxigen: restricțiile pandemice au fost ridicate, iar numărul de vizitatori a crescut în toată țară, în special în județul Dâmbovița, care a înregistrat 307.686 de turiști de la începutul anului și până în prezent. Marius Stănescu, referent de specialitate din cadrul Complexului Muzeal Național „Curtea Domnească” din Târgoviște, a transmis topul celor mai vizitate puncte turistice din județul Dâmbovița, în anul 2022. La fel ca în anii precedenți, pe primul loc se află Peștera Ialomiței, cu un număr de vizitatori de aproximativ 110.000. Celelalte ocupante ale podiumului sunt alte două destinații turistice care se regăsesc în fiecare și în topul național ca fiind destinații turistice importante. Mai multe despre acest subiect a vorbit Marius Stănescu, referent de specialitate de la „Curtea Domnească”.

„Punctele noastre turistice au mulți vizitatori, dar sunt câteva care într-adevăr aduc un număr mare de turiști. La fel ca anul trecut, primul este Peșterea Ialomiței, cu 110.000 de vizitatori. Al doilea punct turistic preferat de vizitatori este „Curtea Domnească”, cu aproximativ 100.000 de turiști. Al treilea punct este Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, unde putem spune că au fost  în jur de 18.000”, a transmis Marius Stănescu, referent de specialitate al Complexului Muzeal Național „Curtea Domnească” din Târgoviște.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Dialoguri studențești”, prin filiala ASCOR Târgoviște
Buget pentru achiziția de carte
„Grădinițele din sistemul preuniversitar vin la noi”
Proiect pentru digitalizarea a 29 de biblioteci din județ
Dâmbovița, județul cu cele mai multe biblioteci funcționale din România
Slujire Arhierească la Mănăstirea Stelea
Numărul cititorilor se menține la un nivel ridicat
Duminica a doua din Post, a Sfântului Ierarh Grigorie Palama
Meditații la școală, în vizorul Ministerului Educației
„Ana Oprișoreanu, linie și culoare”Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (II)

La prima prezentare a produsului, undeva pe la sfârșitul anului 2022, ChatGPT menționa că utilizează anumite bazele de date, adică documente publicate înainte de anul 2019. Normal, dimensiunea bazelor de date actualizate este o direcție clară de acțiune. Companiile care prestează servicii în acest sector scanează și indexează o cantitate enormă de documente în fiecare zi.

O parte... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale