Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.09.2023 00:12

La Niculești,


A A

Canalizarea, pe ultima sută de metri

Canalizarea, pe ultima sută de metri

*Urmează apa, proiect care se va derula de către Compania de Apă Dâmbovița, pe POIM. Gazele au fost aduse în comună, iar școlile au fost puse la punct!

 

Se lucrează în ritm susținut la rețeaua de canalizare din satele Niculești și Ciocănari, unde stadiul de execuție a investiției a ajuns deja la peste 75%. Valoarea totală a proiectului de canalizare de la Niculești se ridică la circa 8 milioane de lei, iar edilul comunei, Dorinel Soare estimează că până la finele acestui an investiția va fi gata iar canalizarea va fi un subiect încheiat în localitate.

Canalizarea se realizează pe Programul Anghel Saligny, iar apa urmează să fie adusă pe același traseu pe care se face acum canalizarea, dar pe POIM, program derulat prin Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița. O mare realizare la Niculești a fost și aducerea gazelor în comună, proiectul pentru care primarul Dorinel Soare s-a zbătut foarte mult și care a fost implementat cu resurse financiare din bugetul local.

„Am început branșarea la gaze, se lucrează, unii au deja gaze la bucătărie, la centrală. În prima fază vom avea 200 de abonați la gaze, care sunt în curs de instalare, cei care au solicitat branșarea. Unii se vor încălzi cu lemne în continuare, vorbesc de cei care nu au posibilitatea să-și bage gaze. Racordarea la gaze necesită o cheltuială mai mare, cel puțin la început pentru că trebuie instalația de utilizare, iar toată chestiunea asta costă și nu sunt mulți care au banii necesari. Nu există niciun fel de gratuitate la branșare, omul trebuie să-și suporte investiția integral”, ne-a declarat ieri primarul comunei Niculești, Dorinel Soare. Acesta este optimist că în anii următori numărul abonaților la gaze va ajunge cam la jumătate din totalul gospodăriilor. „Important este că am adus gazele în comună și pe buget local”, a mai precizat edilul de la Niculești. 

Un alt capitol unde autoritățile locale și-au făcut bine temele este cel legat de unitățile școlare. „Școlile sunt toate terminate și puse la punct. Am finalizat și investiția cu grupuri sanitare în interior de la Școala Movila. La Niculești nu mai există toalete în curte. Numărul total de copii  este de 570, de la preșcolari până la clasa a 8-a. Avem și două școli cu efective mai mici datorită și migrației în județul Ilfov cu care ne învecinăm, de la Școala Movila. Nu am luat în calcul să închidem școli. Nu există creșă la Niculești, dar avem grădiniță cu program prelungit, care este foarte solicitată”, a menționat primarul comunei Niculești, Dorinel Soare.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Investițiile, prioritatea zero a autorităților
UPET SA Târgoviște face angajări!
Peste 300 persoane și-au găsit un loc de muncă
UPET SA Târgoviște face angajări!
Proiecte de peste 216 milioane lei pentru dezvoltare și modernizare
Investițiile în infrastructura rutieră din comuna Raciu se reiau
Două investiții de amploare la Runcu
Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița
Reabilitarea infrastructurii rutiere la Runcu
"Investițiile private, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a localității!"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!?

George Coandă


Bineînțeles că fabulosul Tezaur al poporului român, depozitat în 1916-1917, deci, la vremea Primului Război Mondial, de teama de a nu cădea pradă în mâna celui de-al Doilea Reich german care ocupase vechea Românie de la Carpați Meridionali, la Dunăre, Marea Neagră și până la Siretul inferior, așadar depozitat în pântecele nesățios al Kremlinului moscovit pentru a fi protejat și,... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale