Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.06.2023 00:13

La APIA Dâmbovița, a început autorizarea la plată pentru...


A A

Campania 2022 de scheme de sprijin cuplat în sectorul vegetal

Violeta Stanciu


Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură  a început  autorizarea la plată a schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal Campania 2022. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Dâmbovița a primit 13 solicitări de sprijin cuplat pentru cartofi – 200 ha, 27 solicitări de sprijin cuplat pentru fructe – 123 ha, 124 solicitări de sprijin cuplat  pentru lucernă – 659 ha, 124 solicitări de sprijin cuplat pentru legume în sere și solarii – 40 ha, 1 solicitare de sprijin cuplat pentru soia – 5 ha și 1 solicitare de sprijin cuplat pentru tomate în câmp – 1 ha.

,,Potrivit art.1, alin (5) din Hotărârea de Guvern nr. 510 din 26 mai 2023 pentru aprobarea plafoanelor financiare alocate măsurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal pentru anul de cerere 2022 - “Cuantumul pentru fiecare măsură de sprijin cuplat în sectorul vegetal se calculează de către APIA, prin raportarea plafoanelor financiare prevăzute în legislație la suprafețele eligibile pentru anul 2022”, au rezultat următoarele cuantumuri: soia - 262,0056 euro/ha, leguminoase boabe pentru industrializare/procesare (mazăre boabe și fasole boabe) - 168,5020 euro/ha, lucernă - 107,5967 euro/ha, cânepă pentru ulei și/sau fibră - 724,6376 euro/ha, orez - 1.387,4299 euro/ha, sămânță de cartof - 1.072,6129 euro/ha, hamei - euro/ha, sfeclă de zahăr - 2.250,6198 euro/ha, tomate pentru industrializare cultivate în câmp - 1.755,2056 euro/ha, castraveți pentru industrializare cultivați în câmp - 806,4229 euro/ha, legume cultivate în sere si solarii (tomate pentru consum în stare proaspătă, castraveți pentru consum în stare proaspătă și/sau pentru industrializare, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă) - 3.676,8911 euro/ha, fructe destinate industrializării (prune, mere, cireșe, vișine, caise și zarzăre) - 225,1615 euro/ha, cartof timpuriu pentru industrializare - 987,0442 euro/ha. Plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal se fac în lei, la cursul de schimb de 4,9490 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 379 din 3 octombrie 2022’’, a precizat directorul executiv al APIA Dâmbovița, ec. Corina Gârleanu.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Progrese de amploare pentru trei investiții din comuna Raciu
„Valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca”
Salariații din industria de Apărare respectarea promisiunii Guvernului
„Anul acesta vor fi 200 de gospodării abonate la gaze”
Regenerarea pădurilor în Dâmbovița
Atragerea investițiilor publice și private, preocuparea permanentă a autorităților locale
248 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Ghid de facilități fiscale
699 de locuri de muncă disponibile
Programul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (I)

Au românii expresia paremiologică cu tâlc. Cică „frica păzește pepenii”. Și al cărui tâlc se poate aplica în sens geopolitic și la ce se petrece acum pe cele două mari teatre de război, în Ucraina și în Israel. La peste un an și jumătate de la războiul lui Putin declanșat împotriva Kievului… nazist (!), și la aproape două luni de la agresiunea teroristă a Hamas... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale