Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.04.2024 00:16

În timp ce pensiile cresc,


A A

Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională

Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională

În cadrul unei recente ședințe a Colegiului Prefectural Dâmbovița, Vasile Ciocan, Șeful Serviciului din cadrul Instituției Prefectului, a prezentat datele referitoare la câștigul salarial și pensiile din județul Dâmbovița pentru luna decembrie 2023.

Potrivit informațiilor prezentate, câștigul salarial mediu nominal brut în județul Dâmbovița a fost de 6676 lei, iar câștigul salarial mediu nominal net a fost de 4103 lei. Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat în sectorul agricultură, silvicultură și pescuit, cu 5249 lei, urmate de industrie și construcții cu 4382 lei, în timp ce cele mai mici salarii s-au înregistrat în sectorul serviciilor, cu 3891 lei.

Comparativ cu nivelul național, câștigurile salariale din Dâmbovița au fost mai mici cu 19,6% la câștigul salarial mediu brut și cu 19,2% la câștigul salarial mediu net. Indicele câștigului salarial real pentru luna decembrie 2023 a crescut cu 118,9% față de luna decembrie 2022 și cu 200,9% comparativ cu luna octombrie 1990.

În ceea ce privește pensiile, numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat în județul Dâmbovița în trimestrul trei al anului 2023 a fost de 107744 persoane, înregistrând o scădere cu 381 de persoane față de aceeași perioadă a anului 2022. Raportul dintre numărul de pensionari și salariați a fost de aproximativ 118 pensionări la 100 de salariați. Pensia medie lunară a fost de 1934 lei în trimestrul trei din 2023, în creștere cu 13,2% comparativ cu aceeași perioadă din 2022.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul
Evidența bolnavilor cronici, în vizorul Ministerului Apărării
Zero focare active de pestă porcină africană
Numărul urgențelor crește odată cu temperatura
Controale ITM privind protecția contra caniculei
„Sanitas la înălțime” promovează și un stil de viață sănătos
Producția de grâu este de 3655 kg/ha, dar recoltatul încă nu s-a încheiat
Activități anticorupție la Primăria Odobești
410 de locuri de muncă vacante
Campania de informare privind dialogul social


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale