Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.08.2019 00:19

Ieri, semnalul CJPV: față de anul trecut, pentru Dâmbovița,


A A

Biletele de tratament balnear, mai puține în 2019

Biletele de tratament balnear, mai puține în 2019

*,,E regretabil că avem un număr mult mai mic de bilete repartizate față de anul trecut. O să ridicăm problema și la Casa Națională de pensii și vom vede ce se va putea face. Din păcate avem multe județe din țară care nu au primit deloc bilete de tratament”, a declarat președintele CJPV Dâmbovița, Gheorghe Popa

*„În acest an, Casei de Pensii Dâmbovița i-au fost repartizate de către Casa Națională de Pensii Publice 3.357 locuri de bilete de tratament balnear distribuite beneficiarilor în 19 serii. Până la data de 31 iulie, au fost repartizate un număr de 1.579 de bilete, aceste locuri fiind valorificate în procent de 100%”, a informat directorul Casei Județene de Pensii, Dorel Pantilin

 

Ștefan Khalil


 

Ieri, în sala Mihai Viteazul a Consiliului Județean s-a ținut ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice, desfășurată în comun cu ședința Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, aferentă lunii august 2019. Această ședință a fost, ca de obicei, prezidată de președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa.

 

La întâlnirea de ieri au mai participat Dorel Pantilin - director Casa de Pensii Dâmbovița, subprefectul județului Dâmbovița – Ramona Mureșan și Carmen Panait – Casa de Sănătate Dâmbovița. Una dintre problemele dezbătute la această întrunire a fost asigurarea necesarului de tratament pentru pensionari, la data de 31.07.2019. Dorel Pantilin a prezentat o informare din cadrul instituției pe care o conduce, privind asigurarea necesarului de bilete de tratament pentru beneficiarii din județul Dâmbovița.

,,În acest an, Casei de Pensii Dâmbovița i-au fost repartizate de către Casa Națională de Pensii Publice 3.357 locuri de bilete de tratament balnear distribuite beneficiarilor în 19 serii. Până la data de 31 iulie, au fost repartizate un număr de 1.579 de bilete, aceste locuri fiind valorificate în procent de 100%. Cererile depuse pentru seriile 1-9 (martie - iulie 2019) de către beneficiarii biletelor de tratament a fost de 2.298. La fel ca în anii precedenți, și în 2019 biletele au fost acordate fie cu suportarea unei contribuții individuale, fie cu titlu gratuit. Numărul biletelor cu titlu gratuit sunt în procent de 15%, iar până la 31 iulie au fost repartizate 278 de locuri. Contribuția individuală în cazul pensionarilor este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie. Listele cu biletele repartizate și cele care au fost automat supuse criteriilor stabilite în acest an, au fost afișate la avizier și pe site-ul instituției”, a prezentat Dorel Pantilin, directorul de la Casa de Pensii Dâmbovița.

Acesta a mai precizat la final că numărul cererilor de bilete de tratament balnear este la fel ca anul trecut, dar numărul biletelor repartizate este mai mic. Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, a avut câteva completări pe marginea acestui subiect, declarând că se vor căuta soluții pentru rezolvarea problemei biletelor de tratament balnear ce au fost repartizate într-un număr mult mai mic în județul Dâmbovița față de anul trecut.

,,E regretabil că avem un număr mult mai mic de bilete repartizate față de anul trecut. O să ridicăm problema și la Casa Națională de pensii și vom vede ce se va putea face. Din păcate avem multe județe din țară care nu au primit deloc bilete de tratament”, a mai spus Gheorghe Popa.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Fondurile pentru programele de sănătate, luate la bani mărunți
Direcția Agricolă Dâmbovița, cu ochii pe înstrăinarea terenurilor agricole
Bomba CCR. Iohannis, aruncat în corzi
Trei unități școlare au suspendat cursurile din cauza gripei!
Noi investiții pe zona de infrastructură educațională
Proiectul de depistare a tuberculozei a ajuns și în Dâmbovița
Ne sunt uciși copiii prin cele străinătăți. Cine este de vină (II)
Autoritățile, în alertă de coronavirus
Incendiu violent la Perșinari
Ne sunt uciși copiii prin cele străinătăți. Cine este de vină (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bomba CCR. Iohannis, aruncat în corzi

Luni, 24 februarie, Curtea Constituțională a României/CCR a lansat bomba, una nucleară: a admis cererile contestatorii în privința desemnării, neconstituționale, de către președintele Klaus Werner Iohannis, pentru a doua oară ca prim-ministru, a lui Ludovic Orban.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale