Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.03.2023 00:16

Fiindcă bugetul din acest an pentru achiziționarea de carte este unul consistent,


A A

Biblioteca Județeană își completează colecția de bibliofile

Biblioteca Județeană își completează colecția de bibliofile
Alexandru Ștefănescu, șef Relații cu Publicul din cadrul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița

Potrivit lui Alexandru Ștefănescu, șef al Serviciului Relații cu Publicul, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița a achiziționat spre finalul anului 2022 o carte tipărită la începutul secolului trecut, în Franța. Aceasta este dedicată Palatului Versailles și conține imagini cu el de la începutul secolului XX, fotografiile fiind originale și realizate cu cele mai bune metodele ale epocii. Conducerea Bibliotecii Județene Dâmbovița a transmis că bugetul din acest an pentru achiziționarea de carte este unul consistent, astfel, colecția de bibliofile va fi completată și cu alte ediții interesante, la fel și colecția de cărți noi.

„Putem să ne mândrim cu o ediție deosebită pe care am achiziționat spre finele anului trecut. Este vorba despre un volum mare din folio, dedicat Palatului Versailles. Este editat de Biblioteca Centrală a Franței, la începutul secolului XX. Volumul nu este atât de mare întâmplător, pentru că include circa 200 de planșe mari. Acestea conțin fotografii de epocă originale, realizate cu cele mai importante camere ale Palatului Versailles. Sunt foarte importante pentru istoria artei în esență, pentru că ne arăta cum era Palatul Versailles la începutul secolului XX. Considerăm că este o achiziție deosebită și care completează colecția din ce în ce mai bogată de carte veche și carte bibliofilă a Bibliotecii Județene. Pentru că în acest an dispunem de un buget consistent, o să ne completăm colecția și vă vom prezenta o altă lucrare deosebită cu caracter bibliofil la următoarea conferință de presă”, a declarat Alexandru Ștefănescu, șef Relații cu Publicul din cadrul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European
Târgoviște, pe podiumul național la fonduri UE
Proiecte majore, aprobate în unanimitate
„De salariați calificați avem nevoie peste tot”
Elevii dâmbovițeni se pregătesc de vacanță
Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Târnosirea Bisericii Parohiei Gura Vulcănii
Militarii și polițiștii, în situație critică
Rezultate de senzație pentru elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”
Alexandru Iorga, „un primar de care orașul Găești are nevoie”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European

Joi, 23 mai 2024, s-a derulat ultima dezbatere dintre posibilii președinți ai viitoarei Comisii Europene. Conform tradiție, cu 10 zile înainte de alegerile europene, evenimentul a avut loc în sala mare a Parlamentului European din Bruxelles. La fel a fost în 2014 sau în 2019. Precedentele dezbateri spitzenkandidat de anul acesta au fost la Maastricht și Bruxelles.

Revenim la ceea ce s-a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale